avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Buna seara, Am achizitionat si eu o autoutilitara Fiat ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Buna seara, Am achizitionat si eu o autoutilitara Fiat Ducato ...

Buna seara,
Am achizitionat si eu o autoutilirara Fiat Ducato nou de la dealer din Pitesti
Fara sa intru in prea multe detalii tehnice concluzia a fost un defect de fabricatie/pierdere de ulei constatata la 730km dar lasata asa pentru o identificare corecta mai tarziu.Revenit in tara la 20000km pentru schimb intermediar de ulei se constata i pierdere grosolana + demontare motor si identificare.
Dupa o reparatie de Doamne ajuta se constata ca la remontare este necesar inlocuirea unor suruburi ce sufera deformari.Aceste suruburi nu sunt disponibile nicaieri in Europa masina fiind lansata in Decembrie 2021. In momentul de fata sunt sub un contract in Germania care in scurt timp ma va taxa pentru neprestare servicii de transport. ANPC nu protejeaza persoane juridice auto fiind achizitionat pe firma. Daca declansez actiune in Justitie pot avea castig de cauza de vreun fel? Pot demonstra cu acte pierderea pe zi care imi este cauzata de nefunctionarea masinii.
Pot cere daune morale interese?
Multumesc,
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 07:48, 25 Martie 2022
Buna seara,
Citiți cu atenție carnetul de garanție, la rubrica ce nu acoperă garanția.
Succes!
intr-un proces se pot intampla multe. singurul lucru cert e ca dureaza cam 2 ani, iar penalitatile dvs vor curge mai repede. pe de alta parte, deci e o problema de cashflow si functionalitate: vreti o masina acoperita de garantie sau una care functioneaza? suruburile se pot confectiona

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor,va rog frumos mark65 mark65 Este adevat ca atuni cand se schimba o piesa de mare importanta la masina dealer-ul auto trebuie sa schimbe masina? Mentionez ca masina este inca in ... (vezi toată discuția)
Dacia logan ii inundata de prima ploaie Gaby98 Gaby98 Am achizitionat in data de 12.07.2013 o masina Dacia Logan II, in valoare de 10140 euro, cu o garantie de 5 ani acordata de producator, plata cash. In data de ... (vezi toată discuția)
Buna seara,in urma cu o luna am cumpărat o mașina de la un ... bocanceag@gmail.com bocanceag@gmail.com Buna seara,in urma cu o luna am cumpărat o mașina de la un dealer auto,dupa 1 luna de zile mașina s-a defectat,de vina ar fi motorul, piston topit,bucati ... (vezi toată discuția)