avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 721 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua. Ne lovim de următoarea situație: am ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua. Ne lovim de următoarea situație: am achiziționat ...

Buna ziua. Ne lovim de următoarea situație: am achiziționat un apartament care înainte a fost spațiu comecial: frizerie , respectiv salon de remodelare corporală , pentru aproximativa 20 de ani. Noi vrem , in continuare sa îl utilizam ca și spațiu comercial in care sa facem o frizerie canină, dar acum vecinii( cei 2 cu care avem perete comun) refuza sa ne de acordul. Ce este de făcut in aceasta situație?
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 15:30, 26 Martie 2022
Angajati-va avocat, discutati cu el subiectul si platiti-l cel putin pentru o notificare avocatiala catre fiecare dintre cei doi vecini, prin care li se comunica faptul ca vor fi dati in judecata pentru daune interese, daca refuza in continuare sa-si dea acordul notarial fara a avea motiv si vor fi obligati de instanta sa suporte plati compensatorii pentru pierderile suferite de dvs. din cauza acelui refuz.
Daca amiabil nu puteti solutiona,nici prin sensibilizarea vecinilor,unica varianta dara care nu va garanteaza solutia este actiunea in instanta
Am uitat sa Menționez ca nici unul dintre cei 2 vecini nu locuiesc in apartamentele cu care ne învecinam. Doamna de pe verticala locuiește in fapt la un alt apartament in același bloc, iar cea de pe orizontala locuiește in alta localitate. Ambele apartamente au 0 persoane trecute la întreținere.
Cu atit mai mult puteti sa-i amenintati cu instanta.

latka a scris:

Cu atit mai mult puteti sa-i amenintati cu instanta.

Exista o baza legală, vreo lege care poate fi invocate.

Alte discuții în legătură

Vecinii nu vor sa isi dea acordul. Florinbc92 Florinbc92 Buna ziua, am un apartament la partier si sotia e tehnician masseur si am vrea sa deschidem un salon de masaj, relaxare si remodelare corporală. Problema e ca ... (vezi toată discuția)
Schimbare destinatie spatiu mixt in spatiu comercial adryanoo_boy adryanoo_boy Buna ziua, locuiesc intr-un bloc cu 10 etaje, la parter, iar langa mine in lateralul blocului se afla fostul crematoriu al blocului, un spatiu de cca 15 mp ,pe ... (vezi toată discuția)
Autorizatie extindere apartament- acord vecin absent Georgegeorge6565 Georgegeorge6565 Buna ziua Ma xonfrunt cu o problema si as vrea sa va cer parerile. Doresc sa fac o extindere pentru un apartament/spatiu comercial. Toate conditiile sunt ... (vezi toată discuția)