avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... schimbare destinatie spatiu mixt in spatiu comercial
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

schimbare destinatie spatiu mixt in spatiu comercial

Buna ziua, locuiesc intr-un bloc cu 10 etaje, la parter, iar langa mine in lateralul blocului se afla fostul crematoriu al blocului, un spatiu de cca 15 mp ,pe care l-am folosit ca si magazie.Deasupra nu locuieste nimeni,in lateral la parter sunt 2 bai , in principiu am semnaturile locatarilor ...nu la toti, si al asociatiei sa ma foloses de spatiu inclusiv sa fac un spatiu comercial , as vrea sa fac un post de frizerie.
Am inteles ca trebuie sa-i schimb destinatia in spatiu comercial, ce implica asta ?
am nevoie de semnaturile tuturor locatarilor ?....multi nu mai stau pe acolo...sunt mutati pe la tara..si apartamentele sunt goale sau au chiriasi.
Cu vecinii de la parter care au baile in laterale merg la notar sau e suficient doar acordul in scris ?
Care sunt pasii de urmat caci nu prea stiu de unde sa incep.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: BEN46 , utilizator 15:30, 24 Martie 2016
D.p.v. al Asociației fiind vorba despre un spațiu comun vă fi foarte greu să cumpărați acel spațiu mai ales că trebuie să despăgubiți toți proprietarii .
Cel mai indicat ar fi să inchiriați acel spațiu de la Asociație pe o periodă dorită și să plătiți chirie. Pentru asta aveți nevoie de semnăturile a 50 +1 ( inclusiv a celor cu care vă invecinați atat pe verticală cat și pe orizontală , după caz ) din totalul nr. ap. și să negociați cu Comitetul executiv al asociației termenii contractului .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salon de coafura si frizerie in bloc la etajul 1 cosmodudu cosmodudu Buna ziua am si eu o intrebare .pentru dumneavoastra. La noi in bloc la etajul 1 a locuit un cetatean care a decedat .membri familiei doresc sa faca un ... (vezi toată discuția)
Punct de lucru in apartament , parter olivottom olivottom Buna ziua, am cumparat cu sotia un apartament la parterul unui bloc pentru infiintarea unui punct de lucru (coafor). Sotia are o Intreprindere Individuala cu ... (vezi toată discuția)
Acte si pasi necesari obtinere schimbare locuinta in spatiu comercial Anca114 Anca114 Buna seara. Doresc sa schimb destinatia locuintei mele, situata la demisol in suprafata de 75 mp, in Bucuresti, in spatiu comercial. Care sunt exact toti ... (vezi toată discuția)