avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 279 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Amenintare. Exista posibilitatea sa fie condamnat la ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Amenintare. Exista posibilitatea sa fie condamnat la inchisoare ?

Vă prezint o situatie a fratelui meu. O relatie intre 2 persoane care intr-un final se despart dar el continua sa o tachineze...fie prin telefon fie prin mesaje, inclusiv injurii si chiar amenintari...situatia dureaza de mai mult timp, de vreo 2ani de zile, ea depune plangere la politie, poate folosii mesajele SMS drept dovadă ? Sau inregistrari a apelurilor ? Fratele meu este plecat din țara dar mi-a adus la cunostinta situatia si faptul ca a fost sunat de la o sectie de politie care nu este din judetul in care are domiciliul el ci ea si ca sa se prezinte ca are o citatie. Ideea e ca fratele meu nu poate venii si a considerato ca o gluma. Plus de asta citatile la politie se pot face telefonic ? nu ar trebuii in mod normal o scrisoare sau nu stiu ceva de genul. Drept urmare la ce se poate astepta. Stiu ca exista in CP legea 206 referitor la amenintari dar el nu a avut niciodata probleme cu legea nici macar o amendă, plus ca fata la amenintat si ea din cate am inteles la si santajat incat in primul an ia oferit o suma de bani. Nu stiu cu ce la santajat si fratele nu vrea sa spuna ideea e ca ia platit acea suma. El nu a pastrat niciun mesaj de la ea si nici o conversatie sau inregistrare a apelului. Acum dupa 2ani in care sau amenintat reciproc ( dar ea pastrand mesajele si el nu ) sa trezit cu plangere la politie. Drept urmare la ce se poate astepta ?
Ultima modificare: Vineri, 25 Martie 2022
ATAT, utilizator
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 21:52, 26 Martie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sa mearga sa dea declaratie. Citatia se poate face prin telefon. Fapta poate fi amenintare, dar si hartuire, dar si altceva. Daca nu poate ajunge, sa trimita un avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am fost amenințat cu bătaia dacă nu trimit poze în ipostaze indecente. cum mă pot apăra? Daniel12 3georgel Daniel12 3georgel Am fost amenințat de un individ pe Facebook că dacă nu-i trimit poze în ipostaze indecente mă va bate. I-am dat block. Dar ma sunat și ma amenințat că ... (vezi toată discuția)
Amenintari prin sms nicoleta1975 nicoleta1975 Primesc amenintari (chiar si cu moartea) prin telefonate si prin mesaje pe telefonul mobil.Stiu foarte bine cine este autorul intrucat il cunosc si nici nu isi ... (vezi toată discuția)
Mesaje vulgare prin sms ContSters62689 ContSters62689 O colega de-ale mele are o mare tristete: un nebun o suna in disperare si ii trimite SMS-uri cu tenta erotica. Am reusit sa verific, o face de pe o cartela ... (vezi toată discuția)