Buna seara, socrul meu acum 6 ani a primit de la o matuasa un imobil prin contract de donatie uzufrut viager fara nici o pretentie scrisa doar verbal de la ea ca in momentul cand se va inbolnavi si nu mai poate el sa aibe grija si sa ii ofere tot ce ii fiind necesar .
Din pacate el a decedat acum 3 ani avand 2 copiii majori
Copiii lui au facut succesiunea la tot ce avea el in afara de aceasta donatie
Matusa care a donat mai poate anula contractul de donatie cu uzufruct voiager ?
Exista varianata daca ea inainteaza procesul si doamne fereste Decedeaza inainte de decizia finala a instantei donatia facuta sa se intrerupa si sa aiba dreputi nepotii ( batarana nu are copiii)
Eu cred ca undeva este o maipulare a unui nepot si se gandeste ca nu apuca batrana fiind foarte bolnava sa se termine judecata si poate asa va avea drept si el la aceata propietate
În ce sens sa se întrerupă?
Contractul de donație a fost semnat, iar actul nu este cu executare in timp.
Mătușa sta liniștită și netulburata în casa. Adio si la revedere! Clauzele din act sunt respectate.
Donațiile sunt irevocabile. Odată transmis bunul, nu mai poate fi luat înapoi.
Ah, ca de fapt, mătușa se voia a fi întreținută, dar nu au încheiat un contract de întreținere...ghinion!
În rest, sunt doar vorbe.
Sa se adreseze instantei dacă își permite la pensia dânsei sa suporte cheltuielile legate de proces.
Avocatul ei sustine ca donatia poate fi anulata deoarece donatia cu uzufruct viager inseamna ca cel care primeste donatia sau mostenitorii lui au obligatia intretinerii ei cu inclusiv plata facturilor medicamentelor , alimente , spitalizare etc....
Noi o ajutam in limita posibilitatilor noastre. Si nu neaprat pentru ce cuprinde donatia dar ne a fost draga si o iubim dar ea este acum manipulata de un nepot si ii promite ca el ii ofera absolut tot
gi-jane2
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
În realitate nu stiti ce susține avocatul ei daca nu ati vb cu el personal. Poate nu exista un avocat în ecuație sau poate nu a vazut actul.
Nu exista obligatia intretinerii, cat nu scrie in contract. Ce a vb matusa cu tata, rămâne intre ei :)
Nu va mai perpeliti si nu mai insistati , ca nu va duce procesul nicaieri.
Daca va treziți dati in judecata, va trebui sa va angajati avocat si sa va aparati, asta e altceva.