avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 245 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Anulare licitatie publica cu probleme Primaria a scos ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Anulare licitatie publica cu probleme Primaria a scos la licitatie ...

Anulare licitatie publica cu probleme
Primaria a scos la licitatie un spatiu pentru un cabinet medical.
S-au depus 3 oferte, insa in ultima zi, dupa depunerea ofertelor un ofertant a declarat ca a primit alt caiet de sarcini decat ceilalti 2 (de unde cunostea acest lucru nu stiu, plicurile erau sigilate).
S-a anulat licitatia verbal, fara sa existe o contestatie in scris si fara sa se tina cont de art. 342 (4), adica ceilalti 2 ofertanti nu au primit motivul si faptul ca s-a anulat licitatia.
Peste 10 zile se organizeaza o noua licitatie, ceilalti ofertanti nu sunt anuntati de autoritati.
Poate fi noua licitatie legala, daca nu s-a respectat cadrul legal in licitatia anterioara?
Ce poate face acum ofertantul din licitatia anterioara?
Multumesc!
Buna ziua,

Nu se poate anula o licitatie publica verbal. Din punct de vedere legal, in astfel de situatii, daca se justifica, se emite o decizie a autoritatii care dupa caz poate fi contestata de catre ofertanti. In situatia dumneavoastra e de verificat ce alte acte au fost emise de autoritate si sa le contestati cu solicitarea de parcurgere a procedurii din cadrul primei licitatii.

La a doua licitatie daca oferta participantului care a sustinut ca a primit alt caiet de sarcini castiga licitatia sunt indicii mari de netransparenta si se poate contesta licitatia, insa, e de analizat ce se poate contesta in cadrul primei licitatii, eventual anuntul de particitare pentru a doua licitatie avand acelasi obiect, in lipsa contestarii primei licitatii, motivele de anulare a acesteia vor fi greu de pus in discutiei in cadrul unei eventuale contestatii in cadrul celei de-a doua licitatii.

Cu stima,
av. Jasmine Oancea

Ultima modificare: Miercuri, 30 Martie 2022
Cabinet de Avocat - Oancea Jasmine, Avocat
Va multumesc pentru raspuns. Aceasta decizie a autoritatii (daca exista) nu a fost comunicata ofertantilor art. 342 (4) Codul Administrativ, nu li s-a comunicat nimic, s-au auzit doar vorbe in targ ca nu se mai tine prima licitatie. In acest caz, faptul ca primaria nu a anuntat ofertantul ca s-a anulat licitatia ce pot face persoanele care au depus ofertele ca sa li se respecte drepturile?
In seap ce se prevede cu privire la prima licitatie? se mentioneaza ca s-a anulat? cand e data stabilita pentru deschiderea ofertelor? se poate contesta cea de-a doua licitatie, anuntul de participare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare licitatie - neconforma ?! dcarmen dcarmen Buna ziua, Am nevoie urgent de un raspuns la urmatoarea problema: In urma unui anuntului de participare de catre autoritatea contractanta\\"....\\", ... (vezi toată discuția)
Licitatie kem_edison kem_edison Am participat la o licitatie organizata de primarie pentru vanzarea unei suprafete de 300 mp teren in localiatatea unde domiciliez.Licitatia a fost deschisa, ... (vezi toată discuția)
Licitatii publice on line in seap SAVASTRE SAVASTRE am o nelamarurire...sau mai multe: vreau sa particip la o licitatie publica on line . Cine imi trimite documentele de calificare? seap-ul sau autoritatea ... (vezi toată discuția)