avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1370 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Blocare cale acces auto
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Blocare cale acces auto

Buna ziua. Am oprit astazi masina in dreptul unei cai de acces auto. Am stat aproximativ 5 minute, nu mai mult! Am ramas tot timpul la volan. Nu am parasit masina. Din masina a coborat cineva si ulterior dupa 5 minute a urcat. Chiar inainte sa plec, a venit o doamna si a facut poze la masina. Vazand ca a facut poza, am mutat imediat masina mai in fata, am banuit ca a iesit din curtea al carui acces am blocat. Eu fiind mereu la volan nu m am gandit ca ar fi deranjat pe cineva atat de rau, mai ales ca, daca era nevoie o mutam, putea doar sa vina sa mi spuna…

Doamna a fost deranjata ca am parcat pe strada, in dreptul curtii ei.. Nu a venit sa mi spuna sa mut masina. Doar a facut poza.

Ce poate face cu acea poza in care, banuiesc, ca se vede clar ca eram la volan si putea sa vina sa mi spuna sa mut masina daca era nevoie…

Nu stiu daca are importanta sau conteaza in vreun fel dar repet, nu m am dat jos de la volan nicio secunda, am ramas mereu in masina. Nu am stat mai mult de 5 minute.

Cred ca pot face rost de camerele din jur in caz ca va fi necesar sa demonstrez ca am stat 5 minute si nu am parasit masina nicio secunda, am ramas mereu la volan. Nu a venit sa mi spuna sa mut masina. Ea nu avea nevoie sa iasa cu masina din curte sau sa intre, doar a deranjat o ca eram acolo. A venit a facut poza. In secunda urmatoare am mutat o.

Inteleg ca i am blocat accesul dar putea sa vina sa mi spuna sa plec si plecam!

Poate depune plangere la politie si ulterior sa primesc amenda?

Ultima modificare: Joi, 31 Martie 2022
Loralora777., utilizator
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 05:42, 31 Martie 2022

Loralora777. a scris:

Ce poate face cu acea poza in care, banuiesc, ca se vede clar ca eram la volan si putea sa vina sa mi spuna sa mut masina daca era nevoie…
Poate depune plangere la politie si ulterior sa primesc amenda?

Cu poza nu poate face nimic. Asa cum nu puteti dovedi dvs. cele sub 5 minute stationare (adica oprire), nici poza aia nu poate dovedi cele peste 5 minute stationare. Oprirea nu e interzisa. Nu-si va bate capul politia rutiera cu asa o contraventie.
Ultima modificare: Joi, 31 Martie 2022
latka, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amendă aplicată pe nedrept MeepLege MeepLege Salut, am fost sancționat cu amenda pentru ca am staționat (am oprit langa un chioșc să cumpăr tigari) in zona indicatorului oprire interzisa. Nu am ... (vezi toată discuția)
Cale de acces - drum privat blocat... Dan270987 Dan270987 Bună ziua. Problema mea se refera la blocarea caii de acces în curtea proprie. Drumul meu de acces (proprietate privată) se termina în drumul public ... (vezi toată discuția)
Stationare neregulamentara AndreiConstantinescu AndreiConstantinescu Buna ziua! Astazi in jurul orei 13 am oprit cateva minute pe raza Sectorului 6 mai exact pe strada \\"ECONOMU CEZARESCU\\" Cand vin la masina un Politist ... (vezi toată discuția)