avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Un teren a fost dar in arenda unei societați pentru o ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Un teren a fost dar in arenda unei societați pentru o perioadă ...

Un teren a fost dar in arenda unei societați pentru o perioadă de x ani. Arendasul a facut schimb de teren partial, cu o persoana fizica fara stirea Arendatorului, nu se stie daca sa facut intre cei doi un contract sau a fost doar intelegearea lor, dar la primarie apare persoana fizica ca munceste acel teren in schimbul Arendasului. Se poate solicita rezilierea contractului de Arenda ?
Ultima modificare: Joi, 31 Martie 2022
MariusValentin, utilizator
Cel mai recent răspuns: Avocat Iofcea Maria-Cristina , Avocat 19:42, 5 Aprilie 2022
Buna ziua!

Subarendarea totala sau partiala este interzisa prin lege. Sanctiunea unei astfel de actiuni este nulitatea absoluta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren agricol dat in arenda unei firme.poate arendasul sa-l inchirieze altor persone fizice telecomanda telecomanda Am dat in arenda unei firme 4 ha teren agricol.pretul 800.kg grau /ha Firma respectiva la randul ei a dat acest teren unor persoane fizice pentru al lucra ... (vezi toată discuția)
Asocierea in participatiune bogdamn bogdamn Daca am un teren luat in arenda, si fac cu altcineva un contract de asociere, asociatul meu poate folosi terenul meu, in conditiile din asociere? Incalc cu ... (vezi toată discuția)
Arendasul poate acorda, cu cintract de comodat,folosinta bunului arendat? allexandru83 allexandru83 Va supun atentiei urmatoarea speta: O persoana (arendas) a luat in arenda o suprafata de teren agricol de 10 ha. Acesta poate acorda cu titlu gratuit ... (vezi toată discuția)