avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Bună ziua...în perioada octombrie 2014-septembrie ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Bună ziua...în perioada octombrie 2014-septembrie 2016 am beneficiat ...

Bună ziua...în perioada octombrie 2014-septembrie 2016 am beneficiat de concediu și indemnizatie creștere copil..în noiembrie 2016 mi-am semnat lichidarea..în mai 2017 copilul s'a îmbolnăvit de diabet(avea 2 ani și 7 luni)..o luna mai tarziu,în iunie 2017 am născut al doilea copil,pentru care am primit indemnizatie creștere copil...
Întrebarea mea este va rog:aveam dreptul și la indemnizatie creștere copil pentru primul copil bolnav de diabet pana la vârstă de 7 ani?eu primind indemnizatie pentru al doilea copil și tatăl primind indemnizația de însoțitor pentru copilul cu diabet..va mulțumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Dana_90 , utilizator 10:05, 5 Aprilie 2022
Primul copil a fost incadrat în grad de handicap?
Da...a fost încadrat în grad de handicap grav(fiind cu diabet)
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
OUG 111/2010
art.31
(1) Pentru copilul cu dizabilitate care a împlinit vârsta de 3 ani, oricare dintre părinții firești sau persoanele prevăzute la art. 8 alin. (2) beneficiază de un concediu pentru îngrijirea copilului până la vârsta de 7 ani, după cum urmează:
a) în continuarea concediului prevăzut la art. 2 alin. (1);
.....
Va mulțumesc frumos!!
Înțeleg din articol ca as fi avut dreptul sa beneficiez de indemnizatie și pentru copilu cu diabet,ceea ce noi nu am beneficiat...copilul având acum 7 ani și 5 luni,nu știți va rog se mai poate recupera dreptul de a beneficia de indemnizația pe care am pierdut-o?va mulțumesc...

Alte discuții în legătură

Concediu pentru crestere copil cu handicap lilicapitanu lilicapitanu Va rog sa imi spuneti si mie daca indemnizatia pentru crestere copil cu handicap si a alocatiei se platesc pe luna in curs sau cu o luna in urma?Acum in 3 ... (vezi toată discuția)
Ccc pentru copil cu handicap AncutaMaria AncutaMaria Buna ziua, Am depus actele pentru incadrarea fiicei mele in grad de handicap, voi merge la comisie doar in luna mai. Ea are 2 ani si 9 luni. Ma intereseaza ... (vezi toată discuția)
Pensie sau indemnizatie cosnita-adrian cosnita-adrian Am o rugaminte daca ma poate ajuta cineva? sunt pensionar pe caz de boala si in fiecare an imi renoiesc dosarul pt. aceasta pensie.pot beneficia si de ... (vezi toată discuția)