avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu pentru crestere copil cu handicap
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu pentru crestere copil cu handicap

Va rog sa imi spuneti si mie daca indemnizatia pentru crestere copil cu handicap si a alocatiei se platesc pe luna in curs sau cu o luna in urma?Acum in 3 august copilul meu a implinit 5 ani si nu mai este incadrat in gradul 1 ci 2 dar eu luna aceasta nu mai trebuia sa primesc indemnizatie pe luna iulie si alocatia dubla?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:21, 16 August 2014
1. Indemnizatia pentru concediu crestere copil (CCC) se plateste in fiecare luna pentru luna precedenta.

2. Deoarece copilul are varsta de 5 ani cred ca dvs. beneficiati de concediu pentru ingrijirea copilului pana la varsta de 7 ani, asa cum este prevazut in OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:

Art. 31
(1) Pentru copilul cu dizabilitate care a implinit varsta de 3 ani, oricare dintre parintii firesti sau persoanele prevazute la art. 8 alin. (2) beneficiaza de un concediu pentru ingrijirea copilului pana la varsta de 7 ani, dupa cum urmeaza:

a) in continuarea concediului prevazut la art. 2 alin. (1) lit. a);

b) oricand pana la implinirea de catre copil a varstei de 7 ani, pentru persoanele care au beneficiat de concediul pentru cresterea copilului in baza actelor normative care au reglementat acest drept la data nasterii copilului;
...

3. - Indemnizatia pentru concediul pentru ingrijirea copilului pana la varsta de 7 ani este de 450 lei.
- Nu conteaza gradul de dizabilitate a copilului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil cu handicap de la 3 la 7 ani dianamitru dianamitru am o prietena care are o fetita de 3 anisori, impliniti in seara de revelion. fetita este incadrata in caz de handicap grav de cand era mica. prietena mea imi ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie handicap blareanabel blareanabel Buna seara!In cazul unui copil mic sub 2 ani cu handicap gr 2 ,daca mama este in CIC pana la implinirea varstei de 2 ani cu o indemnizatie de 600 lei + 200 lei ... (vezi toată discuția)
Prelungire indemnizatie copil dumitru1984 dumitru1984 Buna ziua copilul meu face 3 ani in mai anul viitor si vreau sa prelungesc perioada cu inca un an are astm bronsic sotia beneficiaza de aceasta ... (vezi toată discuția)