avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 822 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Buna ziua, Cat se poate redirectiona din impozitul pe ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Buna ziua, Cat se poate redirectiona din impozitul pe profit ...

Buna ziua,

Cat se poate redirectiona din impozitul pe profit al unei firme catRe o asociatie?....doar prin contract de sponsorizare se poate face nu?....ce declarati trebuie sa depuna firma? si ce termen au declaratiile?


multumesc
Ultima modificare: Luni, 4 Aprilie 2022
ionela11, utilizator
Cel mai recent răspuns: Grama Cornel - Consultant fiscal , Consultant fiscal 15:35, 4 Aprilie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Poate deduce din impozitul pe profit cea mai mica dintre sumele de mai jos :

1. valoarea calculată prin aplicarea a 0,75% la cifra de afaceri; pentru situaţiile în care reglementările contabile aplicabile nu definesc indicatorul cifra de afaceri, această limită se determină potrivit normelor;


2. valoarea reprezentând 20% din impozitul pe profit datorat.


în cazul sponsorizărilor efectuate către entităţi persoane juridice fără scop lucrativ, inclusiv unităţi de cult, sumele aferente acestora se scad din impozitul pe profit datorat, în limitele prevăzute de prezenta literă, doar dacă beneficiarul sponsorizării este înscris, la data încheierii contractului, în Registrul entităţilor/unităţilor de cult pentru care se acordă deduceri fiscale, potrivit alin. (4^1)

Se depune anul viitor Declaratia 107 - pana la 25.03.2023

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatii, sponsorizari deductibile MuscaAnca MuscaAnca Cheltuielile cu donatiile prin sms se pot deduce din impozitul pe profit impreuna cu sponsorizarile, in limita a 0,75% din cifra de afaceri si 20% din ... (vezi toată discuția)
In anul 2021 s-a facut sponsorizare in valoare de 149.000 lei ... Naocamconstruct123 Naocamconstruct123 In anul 2021 s-a facut sponsorizare in valoare de 149.000 lei pe mai multe asociatii. Soc. vrea sa repartizeze 20% din impozitul pe profit, doar pt una din ... (vezi toată discuția)
Sponsorizare microintreprindere prest prest Buna ziua Cum se poate face sponsorizarea in cadrul microintreprinderilor? Suma de 20%din impozit se calculeaza pt.fiecare trimestru si trebuie virata ... (vezi toată discuția)