avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 285 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Monografie contabila
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Monografie contabila

Buna seara, intrucat sunt mai noua in ale contabilitatii , va rog a ma sprijini cu urm informatie: contabilitatea la un fast food, mai exact chiosc care vinde pe langa sucuri, pufuleti , chipsuri si sandwich-uri .
Practic pt aceasta zona de productie ar tb tinut un retetar, nu?pana acum contabilul ii tinea evidenta astfel:
- Cumpara chifla cu 1.39 ron , fara tva si o vinde la pv cu amanuntul cu 7 ron, practic in acest pret se regasea pretul intreg al sandwich-ului ce continea dupa caz : 100 gr sunca pui, crenvusti, sos,etc , iar ceea ce cumpara pe la furnizorii de profil ( sunca, crenvusti, etc) era trecut direct pe cheltuiala ( ct 604)
- Astfel va rog a ma sprijini cu monografia contabila avand in vedere ca pretul de productie al unui sandwich/hot dog este 5 ron si se vinde cu 7 ron , pe zi vanzand cca 20 buc , ce nu raman de pe o zi pe alta deloc;
- Factura de la furnizorul de sunca pui, cascaval, etc de ex 3.5 kg sunt obligata a o inregistra in modulul de productie transformata in grame pt a putea reflecta la sf de luna corect consumul?

Va rog a ma sprijini cu un model de monogarfei pe ecemplul expus mai sus
Va multumesc mult
Ultima modificare: Marți, 5 Aprilie 2022
george-neagu, moderator

Alte discuții în legătură

Monografie contabila. mona1928 mona1928 buna seara am preluat contabilitatea la un chiosc care fabrica hot dog si sandwich-uri , produce lunar si vinde tot atat 440 /550 buc dintre cele ... (vezi toată discuția)
Monografie fast food mericami mericami buna seara, puteti sa ma ajutati si pe mine cu o monografie pt un fast food infintat in octombrie , nu are decat materie prima( nu vinde si sucuri ... (vezi toată discuția)
Organizarea contabilitatii unui restaurant bolba alina bolba alina Inregistrarea marfii cu adaos la bar ma deruteaza foarte tare. Daca de exemplu, se cumpara sticle de coca cola la 250 ml, care se vand ca atare cu 5 lei / ... (vezi toată discuția)