avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 354 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Bani blocati de Asociatia de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Bani blocati de Asociatia de proprietari

Buna ziua.
Pe blocul in care locuiesc se afla o antena de telefonie mobila. Primim chirie pentru asta. Banii intra in contul Asociatiei de proprietari.
In timp, de cand exista, cu banii din chirie s-au facut imbunatatiri, amenajari, investitii in bloc. Acum nu mai sunt cheltuieli asa mari. Si banii se aduna. S-a propus plata consumului din acesti bani sau sa ni se dea cash. Raspunsul a venit cu "Nu avem voie". Fara explicatii ce nu au voie si de ce. Incepem sa banuim ca banii merg in alta parte.
Cum putem obtine acei bani? Aceste Asociatii au un for unde pot fi reclamate si sa cerem control? Cu adunarea generala nu rezolvam nimic, majoritatea fiind batrani, altii sunt chiriasi.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 16:23, 8 Aprilie 2022
@Adam Grecu
In cei 20 de ani de cand este antena, am separat gazele, am inlocuit toate tevile (si in apartamente), aductiunea de apa, igienizare subsol, modificare ghena gunoi, reabilitat lift si evident izolarea termica a blocului. Numai foita de aur pe casa scarii nu am pus.

- editare citate integrale -
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Aprilie 2022
Manuela Rășină, administrator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ei, vedeti ca ati gasit ceva - si ati gandito singura, dar ia mai intrebati vecinii - poate faceti din terasa blocului o gradina suspendata, poate va montati fotovoltaice, etc...
Doamna,
Am rugaminte sa nu ne citati raspunsurile in totalitate, pentru ca putem sa ridicam putin privirea si am rezolvat cazul. Totusi, userii sunt in majoritatea lor, oameni inteligenti. Daca totusi, vreti sa citati ceva dintr-un raspuns, atunci folositi-va de aceasta posibilitate, dar strict la ceea ce ati vrea sa ne aduceti aminte, sau credeti ca ar aduce o informatie utila.

Asadar, ati inteles ca Legea nu permite ceea ce dvs. solicitati? Ca aveti bani prea multi, asta este bine, folositii cu discernamant si foarte bine "controlati". Discutati cu vecinii dvs. si veniti cu idei, schimati sistemul de incalzire, schimbati coloanele de apa-canal, invechite, si cate si mai cate !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum e corect colega3 colega3 s a hotarat schimbarea liftului, cea mai mare parte din costuri se achita din chiria antenelor gsm de pe bloc. mai ramane de achitat de catre locatari suma de ... (vezi toată discuția)
Venituri asociatie de proprietari Shpyn Shpyn Buna ziua, Asociatia de proprietari, al carui membru sunt si eu, realizeaza venituri lunare in urma unui contract semnat cu Vodafone (gazduire antene pe ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli reparatii lift bloc-asociatia de proprietari zice ... emanuela86 emanuela86 Cheltuieli reparatii lift bloc-asociatia de proprietari zice ca suntem obligati sa participam, dar noi locuim la parter, nu folosim liftul. Ce putem face legal ... (vezi toată discuția)