avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 602 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Teren obtinut cu act proprietate deja vandut
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Teren obtinut cu act proprietate deja vandut

Buna ziua, am o intrebare legata de un litigiu asupra unui teren. Am achizitionat in urma cu 20 de ani un teren pe baza unui contract de vanzare cumparare si extras CF. Terenul in cauza avea un surplus de ca. 10% (pana la limita initiala a extravilanului), care nu era definit in acest CF. Pe langa acesta mai era un al doilea surplus in continuarea primului, care mergea pana la limita unui canal (ca. 30% din suprafata initiala), acesta fiind dupa planurile initiale in extravilan. Limita extravilanului a fost insa extinsa mult si intre timp toate au devenit intravilane. Aceste surplusuri au fost ingradite de noi si folosite de la achzitie. De curand am primit o solicitare cu un extras CF (obtinut recent) de la un avocat, sa ne mutam gardul si sa eliberam terenul, deoarece aceste surplusuri sunt in proprietatea cuiva. Persoana care revendica aceasta suprafata este un fost proprietar. Conform CF-ului atasat este o suprapunere mare (peste 50%) cu suprafata de pe CF-ul nostru, la care aparent persoana respectiva renunta, luand doar surplusurile mentionate / libere. Am solicitat de la cadastru documente detaliate pt. a vedea pe ce baza s-a inregistrat acest teren la OCPI. In urma analizei acestora am realizat ca documentele atasate la inregistrarea CF,-ului, par sa corespunda cu cele ale suprafetei pe care noi am achizitionat-o initial (nr. topo plan parcelare identic cu cel din CF-ul nostru, suprapunere 90% plan in scara cu terenul nostru, diferenta de 10% fiind surplusul care nu era trecut in CF). Pe baza acestor informatii, pt mine este clar ca persoana in cauza a solicitat (si primit) o suprafata care nu i se cuvine, respectiv pe care a vandut-o deja. Intrebare mea este, pe ce cale se poate ataca acest CF facut in mod abuziv si care ar fi sansele / posibilitatea de preluare a terenului in cauza. Primul surplus, a fost din punctul meu de vedere o parte din terenul initial si nu ar avea cum sa existe separat, al doilea fiind desigur discutabil, pt ca nu a fost in proprietatea nimanui. Va multumesc pentru orice informatii sau sfaturi.
Buna ziua,
Actele ce le detineti ar trebui consultate de un avocat pentru un raspuns exact.

De principiu, din cele relatate de dvs, eu inteleg ca ar trebui o comparare de titluri sau o anulare de carte funciara.
Ramane de vazut, daca nu cumva exista si o alta solutie, dupa consultarea actelor ce le detineti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pozitionare teren Mihut Nicolae Mihut Nicolae As dori un raspuns, in privinta unui teren intabulat cu nr. topo in CF , pe numele socrului meu, iar altui cetatean i s-a intocmit un titlu de proprietate pe ... (vezi toată discuția)
Problema suprafațã teren extravilan bojflav bojflav În anul 2007 am cumpărat un teren extravilan în suprafață de 3200 mp, recepția actelor de către cadastru efectuându-se fără probleme. În ... (vezi toată discuția)
Fond funciar: cf neconforma cu realitatea azur75 azur75 Speta- proprie si personala, pe care din cauza lipsei de experienta in problemele de fond funciar si a implicatiilor de natura subiectiva, poate nu o percep ... (vezi toată discuția)