avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1251 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna ziua, pentru un permis supendat in 16.02 pentru ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna ziua, pentru un permis supendat in 16.02 pentru neacordare ...

Buna ziua, pentru un permis supendat in 16.02 pentru neacordare de prioritate la trecerea de pietoni (verde la ambii) si acrosare pieton, pentru care victima nu a depus plangere ( a tasnit de pe trotuar ) si nu a avut nevoie de nici o zi de spitalizare se aplica sanctiunile dupa noul cod rutier sau dupa vechiul? Mentionez ca doar acum am primit decizia de clasare. Mi s-a spus ca pot primi 120 de zile de suspendare fara posibilitatea reducerii pedepsei. Multumesc. L Moldovan
Ultima modificare: Marți, 12 Aprilie 2022
MoldoL, utilizator
Cel mai recent răspuns: Vlad1968 , utilizator 20:32, 31 Mai 2022
De fapt vor fi 180 de zile :
Articolul 103
(1) Suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule, tractoare agricole sau forestiere ori tramvaie se dispune:
............................................
d) pentru o perioadă de 180 de zile în cazul accidentului de circulație din care a rezultat decesul sau vătămarea corporală a unei persoane dacă a fost încălcată o regulă de circulație pentru care prezenta ordonanță de urgență prevede suspendarea exercitării dreptului de a conduce și instanța de judecată sau procurorul a dispus clasarea în condițiile art. 16 alin. (1) lit. b), e) și g) din Codul de procedură penală, renunțarea la urmărirea penală, renunțarea la aplicarea pedepsei sau amânarea aplicării pedepsei dacă nu a fost dispusă obligația prevăzută la art. 85 alin. (2) lit. g) din Codul penal ori încetarea procesului penal în condițiile art. 16 alin. (1) lit. e) și g) din Codul de procedură penală;

Puteti da de reducere la 120 de zile, (doar in primele 20 de zile de suspendare) :
Articolul 104
(1) La cererea titularului permisului de conducere, perioada de suspendare a exercitării dreptului de a conduce aplicată pentru săvârșirea unor contravenții se reduce cu o treime, de către șeful poliției rutiere a județului sau a municipiului București pe raza căreia a fost săvârșită fapta ori de către șeful poliției rutiere din Inspectoratul General al Poliției Române, după caz, dacă sunt îndeplinite, cumulativ, următoarele condiții:
a) a fost declarat admis la testul de verificare a cunoașterii regulilor de circulație;
b) a obținut permisul de conducere cu cel puțin un an înainte de săvârșirea faptei.
(2) Conducătorul de autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai nu beneficiază de reducerea perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce, dacă:
a) a cumulat, din nou, cel puțin 15 puncte de penalizare în următoarele 12 luni de la data expirării ultimei suspendări a exercitării dreptului de a conduce;
b) sancțiunea contravențională complementară s-a dispus pentru săvârșirea contravențiilor prevăzute la art. 102 alin. (3) lit. a) sau art. 102 alin. (4);
c) perioada de suspendare a fost majorată, conform legii;
d) perioada de suspendare a exercitării dreptului de a conduce este aplicată prin însumarea mai multor perioade de suspendare prevăzute de lege dintre care cel puțin una prevăzută de art. 102 alin. (3) sau art. 102 alin. (4).

[ link extern ]
180 zile si nu se aplica reducere,cel putin mie mi-au comunicat ca ma incadrez la art104,al 2,probabil la lit c
Cum va incadrati la litera c ) ? Nu vi s-a majorat suspendarea.In codul rutier anterior era o sanctiune de 90 de zile, acum e de 180. Nu vi se interzice sa dati de reducere.
Ultima modificare: Miercuri, 13 Aprilie 2022
latka, utilizator
Ieri am primit urmatorul raspuns.Referitor la cererea dv va comunicam ca nu vi s-a aprobat,deoarece nu sunt indeplinite,cumulativ,conditiile instituite de art.104 alin.din acelasi act normativ,intrucat conducatorul de autovehicul se regaseste intr-una dintre situatiile prevazute de art104 alin,2 din OUG 195/2002
Si nu ati intrebat in care exact ? Ca nu va potriviti la nici una.
1. Nu ati acumulat din nou 15 puncte ca sa fiti la a)
2. Sanctiunea de 180 de zile s-a dat pe art. 103 alin 1 litera d), deci nu va incadrati nici la 104/2/b
3. La c) nu are cum ca nu vi s-a majorat nimic
4. La d) nici atit nu corespundeti

Pai daca va regasiti intr-una dintre situatiile de la 104 alin 2 sa va spuna exact in care, altfel ii veti da in judecata ca nu va acorda dreptul de a da de reducere.
Ultima modificare: Miercuri, 13 Aprilie 2022
latka, utilizator

Alte discuții în legătură

Daca mi-a fost suspendat permisul pentru 30 de zile, pot cere ... Mishkulake Mishkulake Daca mi-a fost suspendat permisul pentru 30 de zile, pot cere reducerea la 1/3 a pedepsei, conform noului regulament? (vezi toată discuția)
Buna seara! iin decembrie 2021 am avut un accident cu victima ... tudorascu f tudorascu f Buna seara! IIn decembrie 2021 am avut un accident cu victima pe trecerea de pietoni,s-a facut dosar penal. Pe data de 28.02.2022 am primit ordonata cu NUP si ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, a fost suspendat dreptul de a conduce pe o perioada ... PYA83 PYA83 Bună ziua, A fost suspendat dreptul de a conduce pe o perioada de 90 zile pe 28.01.2022,cf art 102/3/2 iar dovada a expirat pe 12.02.2022,întrebarea mea ... (vezi toată discuția)