Buna ziua, pentru un permis supendat in 16.02 pentru neacordare de prioritate la trecerea de pietoni (verde la ambii) si acrosare pieton, pentru care victima nu a depus plangere ( a tasnit de pe trotuar ) si nu a avut nevoie de nici o zi de spitalizare se aplica sanctiunile dupa noul cod rutier sau dupa vechiul? Mentionez ca doar acum am primit decizia de clasare. Mi s-a spus ca pot primi 120 de zile de suspendare fara posibilitatea reducerii pedepsei. Multumesc. L Moldovan
latka
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Da, spun prostii, mai ales ca nu precizeaza la care dintre literele de la 104 alin 2 v-au incadrat. Raspunsul lor enu e legal. Aveti solutia sa va adresati instantei, mai ales ca au scris asa ceva.
DlGoe
Utilizator 1din 4 utilizatori consideră acest răspuns util
@tudorascu E plin netul de cazuri ca al dvoastra. Militistii aplica retroactiv noile prevederi. Problema nu e la militisti, problema e la sistemul de (in)justitie. Cazul dvoastra si al altor sute. Va adresati justitiei sa oblige militistii sa respecte, sa faca si sa dreaga. Primiti termen in septembrie. Singura solutie viabila ar fi sa circulati cu taxiul si in instanta, pt. ca acolo ati avea castig in mod sigur, cereti judelui sa oblige pe militisti sa va deconteze taxiul. Daca mai duceti dimineata si copii, la scoala, la gradinita, pe sotie la serviciu, in trei luni de zile se fac cateva mii de euro.
Buna ziua,
Am aflat ca nu se reduce pedeapsa chiar daca dau examenul obligatoriu pentru ca se aplica noua lege (cod rutier) din 31.01.2022. Sanctiunea conf. art. 101, aln.3 lit e si in conformitate cu prevederile art. 103 aln 1 lit d din OUG 195/2002 .
Exact asta mi-au spus si mie 3 politisti de la rutiera - ca la cele 180 zile de suspendare pentru accident cu victima (parchetul a dispus clasarea) nu se da reducere, desi nu este clar de ce - nu ma incadrez in cele 4 situatii in care nu se acorda reducerea (din art. 104).
Mi s-a spus ca din cauza prevederilor de la art 104 (1) nu se poate da reducere:
”(1) La cererea titularului permisului de conducere, perioada de suspendare a exercitării dreptului de a conduce aplicată pentru săvârșirea unor contravenții se reduce cu o treime, de către șeful poliției rutiere a județului sau a municipiului București pe raza căreia a fost săvârșită fapta ori de către șeful poliției rutiere din Inspectoratul General al Poliției Române, după caz, dacă sunt îndeplinite, cumulativ, următoarele condiții:”.
Dar fapta nu a fost considerata infractiune, eu am fost sanctionat pana la urma pentru contraventie. De ce nu pot da de reducere? Am luat testul azi, in a 20 zi, o sa depun maine cerere de reducere sa imi dea scris de ce nu se accepta.