avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 140 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara: Exista un copil de 3 ani, in afara ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara: Exista un copil de 3 ani, in afara casatoriei. ...

Pensie alimentara: Exista un copil de 3 ani, inafara casatoriei. Copilul locuieste cu mama. Nu a existat intelegere notariala sau de alta forma pentru plata pensiei alimentare. Tatal trimite lunar sume de bani pe card, pachete cu haine, jucarii, dulciuri. Sume de bani foarte mari s-au dat "in mana" mamei. Acum mama nu mai recunoaste si a deschis proces in instanta pentru pensie alimentara.
Intrebare: sumele de bani care s-au achitat pana acum pentru copil nu conteaza? Ele fiind mult mai mari decat pensia pe care o va stabili instanta, pentru ca au venit si din partea familiei tatalui, respectiv bunici.
De asemenea interzice tatalui si bunicilor paterni sa pastreze legatura cu copilul. nu raspunde la telefon,mesaje. Dar in instanta declara ca tatal si bunicii nu se intereseaza de copil.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 18:53, 12 Aprilie 2022
Buna ziua,

Pot fi avute in vedere sumele de bani platite, cu titlu de pensie de intretinere, in contul bancar.

Nu sunt avute in vedere sumele de bani investite pentru a cumpara diverse bunuri.

De asemenea, nu vor fi retinute sumele de bani platite fara a exista o dovada concreta(un inscris, in acest sens).

sumele ce s-au achitat, s-au achitat pt trecut, nu pt viitor, iar pensia ce se va stabili, se va stabii de la data introducerii cererii. daca tatal contribuie si pe perioada procesului poate sa ceara sa plateasca de la data pronuntarii.
in ce priveste vizita, sa ceara un program de relatii cu minorul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie întreținere copil dani el dani el Bună ziua, în urma finalizării dosarului de fond, copilul a rămas la mama și tatăl (eu) este obligat sa plătească pensie de întreținere 1/4 din ... (vezi toată discuția)
Drept de vizitare minor pentru bunici și unchi. poate fi mama obligată prin instanță să fie de acord cu acest lucru? ddo ddo Buna ziua, Într-o cerere formulata de bunicii paterni, unchii si mătușile din partea tatalui, pentru drept de vizita nepot: 1. Instanta poate obliga ... (vezi toată discuția)
Test adn si pensie de intretinere intr-un singur proces costingh costingh buna ziua. care sunt pasii care trebuie urmati in obtinerea de catre mama a unei pensii alimentare pentru un minor din afara casatoriei, nerecunoscut de tata. ... (vezi toată discuția)