avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna tuturor. Recent am instalat pe balcon o copertina ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna tuturor. Recent am instalat pe balcon o copertina retractabila ...

Buna tuturor. Recent am instalat pe balcon o copertina retractabila ca un rulou din panza, intr-un bloc nou. Inainte sa o comand nu era infiintata asociatia de proprietari, am primit aprobare verbala de la arhitect, cu conditia sa respect culorile blocului, ceea ce am si facut. Intre timp s-a infiintat asociatia de proprietari si presedintele blocului m-a amenintat ca este ilegal ceea ce am facut. Cum pot solutiona aceasta problema? Din ce am citit in lege nu este nevoie de aprobare de la primarie pt o copertina, daca este nevoie doar de aprobare de la asociatia de locatari si nu o obtin ce se intampla? Iar in cazul in care primesc amenda si o platesc trebuie sa dau jos copertina? Multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 13 Aprilie 2022
madalinams, utilizator
Cel mai recent răspuns: madalinams , utilizator 16:25, 15 Aprilie 2022
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
In primul rind nu ati spus ce temei legal invoca asociatia pentru a va interzice instalarea acelei copertine ? In al doilea rind asociatia nu are absolut nici un drept legal de a da amenzi.
A invocat faptul ca modific aspectul blocului si trebuie sa primesc semnaturi de la 50+1 din proprietarii apartamentelor. Nu stiu de unde pot primi amenda, ma gandesc ca poate face reclamatie..
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Reclamatie nu pot face decit la primarie (nu are treaba cu aprobarea 50+1 dintre proprietari) si asta daca exista o hotarire de CL care sa fi aprobat un regulament de urbanism care sa prevada anumite interdictii si sanctiuni. Era bine sa fi obtinut in scris mai multe informatii de la acel arhitect.


Am pe whatsapp mesaj de la inginerul blocului imi care imi scrie ca solicitarea de la arhitect a fost aprobata, dar cand am sunat administratoarea si i-am spus asta a zis ca este egal cu 0 ce spune arhitectul si ca trebuie neaparat aprobare de la locatari.. asta insemnanad sa ma duc la 150 de apartamente din usa in usa sa cer aprobare, ca sa fiu sigura, ca pe grup daca postez cine stie ce mai scriu si altii..
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Eu va sugereaz doar sa cautati pe site-ul primariei sau prin ce cunostinte aveti, regulamentul de urbanism. Pe aia de la asociatie lasati-i in pace nu au ce sa va faca, daca nu exista vreo hotarire locala care sa va interzca montarea acelei copertine. Nu va duceti sa obtineti semnaturi, e o prostie. Asociatia nu va poate amenda, nu are dreptul, nu are atributii de agent constatator contraventional.
Ultima modificare: Miercuri, 13 Aprilie 2022
latka, moderator

Alte discuții în legătură

Autorizatie pentru copertina MrV MrV Buna seara, Imi cer scuze daca s-a mai intrebat dar am cautat si nu am gasit. Vrem sa punem o copertina la intrarea in bloc. Copertina este fixa. Avem sau nu ... (vezi toată discuția)
Autorizatie pentru izolare termica apartament ContSters94817 ContSters94817 As dori sa stiu daca trebuie autorizatie de la primarie pt izolarea termica a apartamentului si cum se obtine aceasta ,cat costa? Am gasit pe internet un ... (vezi toată discuția)
L 50/1991 andiha andiha buna ziua, din dorinta mea de a trai intr-un apartament curat, fara mucegai, si neputand sa aflu de la constructori si nici chiar de la primaria din Timisoara ... (vezi toată discuția)