avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 182 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua! Părinți mei dețin în urma căsătoriei ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua! Părinți mei dețin în urma căsătoriei un apartament ...

Buna ziua! Părinți mei dețin în urma căsătoriei un apartament și o casă pe care doresc sa le lase copiilor mei.Problema este că tata mai are 3 copii din căsătorii anterioare. Am citit că orice forma de cvc,donație,testament este atacabilă.Daca părinți mei ar divorța și în urma partajului tata ar ceda cota lui mamei fara nici o pretenție iar mama devenind unica proprietara să facă donație copiilor mei ceilalți moștenitori ar mai putea ataca cumva?Sau este aceasta o soluție posibilă și sigură? Va rog sa ne ajutați cu un răspuns.
Cel mai recent răspuns: Irina Pricop , Consilier juridic 15:20, 19 Aprilie 2022
Partaj pot face si în timpul casatoriei, nu trebuie sa divorteze. Partajul fara pretentii, nu mai e partaj, e donatie.

Și atunci ce i se făcut că acești 3copii sa nu aibă nici un drept.Unul a crescut cu mine care va primi și el ceva.Celalalt nu are pretenții iar al 3 a apărut după 40 de ani și vrea avere.Eu sunt singura care are grije de părinți mei in plus casa este cumpărată de mine și de soțul meu dar n am putut sa o luam pe numele nostru.

Ultima modificare: Joi, 14 Aprilie 2022
Manuela Rășină, administrator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
daca tot va ingrijiti parintii, faceti contract de iintretinere cu ei si pastrati dovezile intretinerii.
in timp, daca veti vrea si depinde unde va duce viata, donati la momentul oportum copiilor, acum nu mi se pare potrivit.
Da ar fi o soluție numai că eu nici la momentul actual nu pot pune un bun pe numele meu și nici soțul.E o situație destul de complicata.
Ultima modificare: Joi, 14 Aprilie 2022
Manuela Rășină, administrator
ce varsta au copiii si cati aveti ?

Alte discuții în legătură

Divortul parintilor dupa 24 ani de separat in fapt Mikaela75 Mikaela75 As dori informatii in ceea c\'è priveste situatia mamei. In anul 1994 a fost abandonata de tatal meu, dupa aproape 14ani de casatorie si 4 copii, dupa c\'è a ... (vezi toată discuția)
Copii din casatorie anterioara alexescu alexescu Buna dimineata! 1. Va cer si eu doua sfaturi, multumindu-va anticipat pentru raspuns. Tatal meu are 2 copii dintr-o casatorie anterioara si 1 copil ... (vezi toată discuția)
Despre partaj sindilaru sindilaru Buna ziua, ma numesc Valentina si am 22 ani. Parintii mei sunt despartiti de foarte mult timp, mai precis din aproximativ anul 2002 cand tata a plecat in ... (vezi toată discuția)