avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 342 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Normă și jumătate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Normă și jumătate

Bună ziua! Am și eu o întrebare scurtă... Dacă lucrez la o firmă cu normă întreagă... Pot lucra la aceeași firmă cu jumătate de normă? Mă interesează dacă pot face o normă și jumătate la aceeași firmă...
Ultima modificare: Miercuri, 13 Aprilie 2022
popa607, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:21, 13 Aprilie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Orice salariat are dreptul de a muncii, la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea (art. 35 alin. (1) din Codul muncii ).
Fac exceptie de la aceste prevederi situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.

Codul muncii nu face distinctia intre diferitele tipuri de contracte de munca care pot fi incheiate de o singura persoana si nici nu limiteaza numarul contractelor de munca incheiate de o singura persoana, astfel incat acestea pot fi, dupa caz, cu norma intreaga sau cu timp partial, pe perioada nedeterminata sau pe perioada determina, la angajatori diferiti sau la acelasi angajator.

In speta, o persoana poate incheia c.i.m. cu norma intreaga / timp partial cu un nou /același angajator chiar daca mai are un c.i.m. cu norma intreaga/ timp partial.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot lucra o norma si jumatate la stat stefan868 stefan868 lucrez intr-o primarie cu contract pe perioada determinata si norma intreaga vreau sa stiu daca mai pot sa-mi iau o jumatate de norma tot la stat. (vezi toată discuția)
Dacă lucrez dar în același timp am grija de mama? Maria Mihaela Maria Maria Mihaela Maria Dacă am un loc de munca dar îngrijesc de mama mea pot lucra cu jumătate de norma ca asistent de îngrijire personala? (vezi toată discuția)
Administrator s.r.l. poate avea al doilea job? mediterana mediterana Daca esti administrator S.R.L si lucrezi in acel loc si ca lucrator comercial cu jumatate de norma, mai poti avea si un al doilea job in alta parte? in ce ... (vezi toată discuția)