avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 188 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Buna ziua, in urma cu cateva luni am avut o altercatie ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Buna ziua, in urma cu cateva luni am avut o altercatie in trafic ...

Buna ziua, in urma cu cateva luni am avut o altercatie in trafic cu un participant care nu s-a asigurat, a urmat o serie mai aprinsa de replici iar la cateva luni ma trezesc cu citatie de la politie. Merg la politie si mi se aduce la cunostinta ca am fost acuzat de lovire si alte violente evident si dosar penal(numai aiureli) dar astea fiind procedurile iar eu fiind militar a fost instiintat parchetul militar care dupa 3 saptamani mi-a clasat dosarul. Acum intrebarea mea e urmatoarea, pt. imaginea patata de catre politisti la vecini si la unitate si pentru ce a mintit respectivul in plangere, eu pot face o plangere ceva? Plus impotriva polistilor care nu au luat nicio masura pt soferul care a incalcat regulile de circulatie
Cel mai recent răspuns: Avocat Iofcea Maria-Cristina , Avocat 12:18, 14 Aprilie 2022
Da, puteți face plângere împotriva persoanei respective pentru denunț calomnios.


Kyandra a scris:

Da, puteți face plângere împotriva persoanei respective pentru denunț calomnios.


am inteles, implica ceva costuri din partea mea, in cazul in care nu as avea castig de cauza?
Buna ziua!

Denuntarea calomnioasa nu mai este prevazuta de Noul Cod penal.

In actuala reglementare, puteti formula o plangere in baza art. 268 alin. (1) Cod penal - Inducerea in eroare a organelor judiciare:
Sesizarea penală, făcută prin denunț sau plângere, cu privire la existența unei fapte
prevăzute de legea penală ori în legătură cu săvârșirea unei asemenea fapte de către o
anumită persoană, cunoscând că aceasta este nereală, se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

Costurile implicate pentru aceasta plangere ar fi cele cu avocatul, daca doriti sa va asiste/reprezinte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce ma sfatuiti sa fac? Dollaru23 Dollaru23 Buna De o vreme o persoana ma bombandeaza cu plangeri penale ,reclamatii la dna si la locul de munca prin care imi aduce un prejudiciu grav de imagine cu ... (vezi toată discuția)
Inducerea in eroare a organelor judiciare stefystef2010 stefystef2010 In cazul in care am primit NUP de la Parchet pentru Abuz in serviciu si ulterior Tribunalul respinge plangerea petentului impotriva ordonantei procurorului , ... (vezi toată discuția)
Denunt calomnios ContSters287513 ContSters287513 Fostul patron pentru a se razbuna pe mine ca l-am reclamat la ITM si a fost sanctionat mi-a facut plangere penala la politie, si la Primarie, prezentand niste ... (vezi toată discuția)