avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1714 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... detin un apartament,la asociatia de locatari s-a luat ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

detin un apartament,la asociatia de locatari s-a luat decizia ...

detin un apartament,la asociatia de locatari s-a luat decizia sa se inlocuiasca interfonul scarii unde locuiesc desi cel vechi era functional.lucrarea atrage un cost de aproximativ 150 lei de apartament.pe factura afisata apare pretul total nu si detaliat pe componente.in cazul meu nu am dorit sa schimb interfonul
ptr ca era functional.am achizionat 2 chei de acces.pe tabel apare suma de plata impartita egal la toti proprietarii.
eu si inca un vecin avem de plata la fel ca si ceilalti, desi initial s-a spus altceva
(adica platim cheia si cota din partea comuna+taxa acces).nu pot plati si aparatul care nu il am in casa.ptr a accesa proprietatea chiar trebuie sa platesti cuiva o taxa(?).cine vrea interfon sa puna,a stabilit asta
majoritatea,un proprietar nu are dreptul sa poata intra in casa gratuit fara sa plateasca taxa de acces?e o tendinta de a se face tot felul de abuzuri.administratorul si presedintele au obligatia sa afiseze prin chitante,facturi cum s-au cheltuit banii din fondul de reparatii?cand dai banii primesti chitanta,cand intrebi ce s-a facut cu ei primesti raspunsuri cinice nu si dovada.

multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: filip01 , utilizator 17:51, 20 Aprilie 2022
Poate a uitat sa va scoata. Faceti cerere catre presedinte si cereti sa va explice costul.
E normal sa vi sa ceara partea de jos comuna(unitatea centrala) nu si partea din casa. Dar banuiesc ca nu a primit o factura defalcata pe partea comuna si partea individuala si nu stie cum si ce sa va scoata.
Normal era sa fie costul partii comune unitatea centrala si cost individual in functie de ce alege fiecare in casa : deloc sau doar audio sau video.
Peste 5 ani cand va veti razgandi sa platiti doar unitatea din casa. Sau poate daca vindeti si urmatorul proprietar doreste sa achite parte din casa adica tehnologia care va fi la momentul respectiv accesibila pentru interior dar compatibila cu unitatea centrala..
Daca tot va ramane costul total (daca asa o fi factura) cereti sa vi se instaleze in casa unitatea interioara. Adica sa beneficiati de ceea ce platiti.
Ultima modificare: Marți, 19 Aprilie 2022
w_v_w_v, utilizator
situatia e recenta si inca nu am avut timp sa lamuresc.pe tabel la intretinere costul interfonului apare ca fond reparatii desi cel vechi era functional .cost interfon 150lei in trei rate,timp de 18 luni intre febr 2020-iulie2021 s-au dat 18x5lei fond reparatii,adica 90 lei.logic ar fi sa se consume acei bani +diferenta.cica s-au cheltuit dar nu poate face dovada cu chiante si facturi emise pe asociatie.pe astia din punct de vedere fiscal. cine ii verifica? ptr ca initial vreau sa ii reclam.nu neaparat legat de sume mai mult ptr atitudine+transparenta.desi e locatar in bloc presedintele de asoc nu vine deloc la programul acela de 2 0re pe saptamana cand se fac incasari.sa ia nota de problemele locatarilor.daca ridici problema la admin te indruma la presedinte.si tot asa.asociatia are 2 scari.s-a invocat modernismul si majoritatea dar s-a pus interfon doar la o scara.unde si aici cei de la parter nu platesc,au usi prin balcoane,separate de scara,cica nu folosesc interfon,etc.si uita asa conform clarviziunii platesc 17 ap din total 19 de la scara unde stau.multumesc celor care au raspuns.
Ultima modificare: Miercuri, 20 Aprilie 2022
Garfield67, utilizator
"apare ca fond reparatii desi cel vechi era functional" - adica e modernizare. dati-ii in judecata. cg art 51 L196/2018 trebuiau sa aiba aprobare de 2/3

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrare cu interfon, vicpalag vicpalag Buna ziua! Avem o problema la un bloc cu 20 de apartamente, in legatura cu montarea interfonului de la intrare in bloc. Din toti locatarii(20 ap.), 19 au ... (vezi toată discuția)
Vecini dificili!!! chega chega vrem sa punem interfon pe scara, iar o vecina care are apartamentul dat in chirie nu vrea sub nici o forma sa puna, adica sa dea bani. ea nefiind deranjata de ... (vezi toată discuția)
Montare interfon ContSters23466 ContSters23466 In blocul unde locuiesc a existat interfon, dar cineva cu buna stiinta l-a stricat pentru a fi montat un alt interfon, adica sa faca rost de niste bani. Eu nu ... (vezi toată discuția)