avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare fara sa consulte cu sotia
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare fara sa consulte cu sotia

Buna ziua. Sunt impreuna cu sotul meu de peste 40 ani insa necasatoriti. Acum aproximativ 35 ani, sotul meu a cumparat un loc de casa in comuna Pantelimon. Am construit impreuna o casa pe care acesta a vandut-o dupa o perioada si a pastrat o parte de teren pe care am construit o alta casa din banii primiti pe prima casa iar restul sotul meu i-a cheltuit el.

Acum, a vandut si aceasta casa construita acum apx 15 ani fiului meu fara sa ma intrebe si pe mine. Noi avem impreuna un baiat si doua fete iar acum consider ca baiatul trebuie sa imi despagubeasca fetele. Au facut actele amandoi pe ascus, am aflat din intamplare azi cand a venit un plic de la notariat.

Va rog sa imi spuneti daca pot anula contractul de vanzare cumparare?

Multumesc
Buna ziua,

Bunurile proprii ale acestuia pot fi instrainate oricand, de catre concubinul dumneavoastra.

Opereaza principiul libertatii contractuale.

Nu este necesar acordul dvs, in acest sens.

In calitate de concubini, dumneavoastra puteti dobandi bunuri proprietate comuna, pe cote-parti, daca exista un acord.

Concubinajul nu este asimilat casatoriei, deci nu produce aceleasi efecte, ca si casatoria.

Succesiunea este deschisa prin moarte.

Succesori, in speta, sunt copiii .(nu dvs, in calitate de concubina ).

In timpul vietii, fiecare dispune de bunurile sale, dupa bunul plac.

Copiii nu pot emite pretentii, in timpul vietii parintilor, in ceea ce priveste bunurile cuprinse in patrimoniul acestora.

Daca, insa, au efectuat anumite investitii,sporind valoarea de circulatie a bunurilor parintilor, copiii se pot adresa instantei de judecata, invocand un drept de creanta.
Ultima modificare: Joi, 28 Aprilie 2022
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concubinaj 28 ani macarie_cristina macarie_cristina Mama mea a trait 28 ani cu tata in concubinaj ,tata a decedat in urma cu 6 saptamani prin suicid ,ce drepturi ar avea mama asupra pensiei de urmas ,ne fiind ... (vezi toată discuția)
Drept de moștenire? amazoana1978 amazoana1978 Tatal meu e in concubinaj cu o femeie de 20 de ani din care rezulta si un copil care nu e recunoscut de nici unu din ei , in tot acest tim a ramas casatorit cu ... (vezi toată discuția)
Copii mei pot ramane fara casa?! suzy&anghel suzy&anghel Din'97 am stat in concubinaj timp de 8 ani locuind la parintii lui,in acest timp am facut doua fetite si am cumparat un teren pentru casa fiind doar el ... (vezi toată discuția)