avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 248 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Intrebare atac canin ! Buna ziua. Ca sa pun ...
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Intrebare atac canin ! Buna ziua. Ca sa pun intrebarea, cred ca e nevoie sa explic putin ...

Buna ziua. Ca sa pun intrebarea, cred ca e nevoie sa explic putin pe scurt care este situatia cu care ma confrunt. Detin un caine din rasa Amstaff, inregistrat si la politie, si la asociatia chinologica, vaccinat la zi, totul legal. Intr-o zi eram cu el in tarc, loc in care il tin conform legii, fara lesa si fara botnita. In afara tarcului un individ cu un Ciobanesc German lasa mereu cainele fara lesa si fara botnita. La un moment dat, o persoana necunoscuta nici de mine, nici de celalat individ, venind langa tarc, a descis usa, si intr-o fractiune de secunda, Ciobanescul German a intrat in tarc si s-a napustit asupra cainelui meu. Pana sa despartim cainii, evident ca au apucat sa se raneasca unul pe celalat. In urma acestui moment, proprietarul Ciobanescului German a facut plangere la politie impotriva mea si mi-a cerut 400 de lei, precizand ca daca nu ii dau 400 de lei ma da in judecata. Am fost si eu la politie si am dat declaratie . Conform OUG 55 eu aveam dreptul sa tin cainele in tarc fara lesa si botnita, dar la politie mi s-a spus ca in OUG 55, articolul 18 spune ca " Neluarea masurilor de prevenire a atacului canin constituie contraventie " . Si de aici si intrebarea mea : stapanul celuilalt caine, care era liber pe domeniu public, fara lesa si fara botnita, cum a prevenit acest atac? Am citit ca orice caine cu potential agresiv trebuie tinut cu lesa si botnita, iar "potential agresiv" egal caine care fara sa fie provocat ataca alt om sau alt caine, adica exact ce a facut cainele lui in situatia asta. Pe langa asta, in Oradea, conform HCL 70/2014, e specificat clar ca accesul cainilor in locurile publice este permis numai daca acestia sunt tinuti in lesa/ham, si poarta botnita. Ce sa fac mai departe? Daca politia vrea sa imi dea amenda sau avertisment, si celuilalt proprietar nu ii face nimic, e corect? Multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:43, 27 Aprilie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Asteptati rezultatul si daca primiti amenda, contestati procesul verbal.
am primit azi.procesul verbal. conform.articolului 18 alin 1, din oug55/2002, nu am luat masurile de prevenire a atacului canin astfel rezultand ranirea ciobanescului german. amenda 100 lei, 50 in 14 zile. pt 50 de lei, nu are sens sa fac contestatie. politia a spus ca proprietarul ciobanescului are acte / chitanta de la veterinar, in timp ce noi nu avem decat de la farmacie pt crema si betadina. motiv pentru care pe procesul verbal e scris doar ca ciobanescul a fost ranit.


gi-jane2 a scris:

Asteptati rezultatul si daca primiti amenda, contestati procesul verbal.


1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Parerea mea e ca daca nu contestati masura, celalalt va avea mai multe sanse de câștig in instanta când va va da in judecata pt daune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Au voie caini fara lesa in bucuresti? Rox_ Rox_ Buna ziua. In cartierul meu sunt cateva persoane care isi lasa cainii pe strada fara lesa. Problema este, nu stiu de ce, in principiu cu stapanii celor de ... (vezi toată discuția)
Amenda botnita Mmitsuu Mmitsuu Am primit o amenda de 200 ron pentru ca nu am avut botnita si carnetul de sanatate al cainelui la mine , cainele era in lesa. Sunt la prima abatere si as vrea ... (vezi toată discuția)
Legislatie aplicabila detinatorilor de caini - accesul in parcuri, botnita verdi verdi Buna ziua, va rog sa ma ajutati in elucidarea unui aspect legat de prezenta cainilor cu stapan in parcuri . Nu vreau ca, din nestiinta , sa incalc ... (vezi toată discuția)