avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua , vreau sa expun o situatie cu care se ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua , vreau sa expun o situatie cu care se confrunta o societate , ca urmare a incetarii CIM al unui salariat . Un salariat , care este angajat timp de 13 ani in cadrul ...

Buna ziua ,
un salariat , este angajat timp de 13 ani in cadrul unei firme .
Din motive economice , angajatorul nu mai poate sustine activitatea economica si propune incheierea relatiilor de serviciu - cu preaviz ptr salariatul in cauza .
Se convine la incheierea contractului , cu acordul ambelor parti si se elibereaza adeverinta de vechime .

De aici incep si discutiile/ problemele ptr care va scriu . Salariatul sustine ca ii lipsesc din vechime- in cadrul firmei - cativa ani - nu specifica exact cati ...dar ameninta ca o sa ii caute pe angajatii mai vechi ai firmei ( pe cei de acu' 15 ani ) cu care sa mearga in instanta si sa ii sustina afirmatiile - referitoare la vechime si la incadrare . Totodata acuza si faptul ca el nu este muncitor necalificat- asa cum a citit ACUM in adeverinta de vechime , si sustine ca el a desfasurat o activitate calificata in cadrul societatii .
La solicitarea noastra de a prezenta diploma / certificat / atestat pentru care sustine ca are calificare ....raspunsul a fost ca '' seful nu l-a lasat sa mearga la specializari '' ( si de la manipulant marfa cum apare in cim - el afirma ca a desf si activitati de mecanica )
Vreau sa intreb , cum poate face proba salariatul ca a fost angajat mai inainte decat data din documentele pe care soc le are . E vorba de o angajare de acum 13 ani , dar salariatul afirma ca ar fi pe putin 16 ani de cand este '' venit in firma ''. Cat si despre aspectul privind incadrarea , ce masuri poate lua instanta si in baza a ce ?!
Mentionez ca nu are pretentii banesti , cel putin deocamdata - deoarece toate drepturile salariale i-au fost achitate la zi .
Pentru ca nu aveam statele de plata semnate de catre el , am redactat o declaratie in numele lui , pe care a semnat-o si olograf , si prin care sustine ca societatea nu are nicio datorie de nicio natura catre el .
Fisa postului si CIM , nu sunt semnate .

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:18, 29 Aprilie 2022
Cu martori și înscrisuri poate dovedi.
Ultima modificare: Vineri, 29 Aprilie 2022
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi salariale realest25 realest25 buna sera! Am lucrat in cadrul unei case de cultura subordonata CL ca munictor necalificat(cu salariu minim pe economie) iar in urma comasarii prin ... (vezi toată discuția)
Studiile in cartea de munca! S_GABYTA_80 S_GABYTA_80 Am o nelamurire,acum ca s-au scos cartile de munca unde se mai trec cursurile si specializarile facute?Eu am terminat facultatea si am anuntat la munca ptr a ... (vezi toată discuția)
Muncitor necalificat in cim, dupa 15 ani ca mecanic de intretinere p.anni p.anni Sotul meu are o vechime de 15 ani in meseria de mecanic de intretinere masini de cusut .Calificarea a obtinut-o la primul lui loc de munca,dupa o perioada de ... (vezi toată discuția)