avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1788 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Psihoterapie online-PFA?
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Psihoterapie online-PFA?

Buna ziua! Care este metoda legală pentru a desfășura ședințe de psihoterapie online, avand in vedere faptul ca nu am un cabinet fizic? Menționez ca am atestat de liberă practica de la Colegiul Psihologilor.
Cel mai recent răspuns: alexandra2022 , utilizator 16:43, 4 Mai 2022
Buna ziua,

Va este aplicabil regulamentul 679/2016.

Datele cu caracter personal inseamna:
nume, prenume, cod numeric personal, data de nastere, adresa, adresa de e-mail, numar de telefon, date bancare, fax, seria si actul de identitate/pasaport, elementele de identificare online (cum este IP-ul sau un cookie ID).
Imputernicit: entitate care prelucreaza datele in numele operatorului

Operator: entitate care stabileste scopul si mijloacele prelucrarii

Persoana vizata: orice persoana fizica

Prelucrare: orice operatiune asupra datelor persoanle (cum ar fi colectarea, inregistrarea, organizarea, structurarea, stocarea, consultarea etc.)

Colectarea datelor se poate realiza in doua moduri:
Printr-un formular de pe site.
Printr-un formular completat la fata locului, de exemplu, in cazul terapeutilor prin fisa de anamneza.

Datele vor fi procesate in mod sigur, aplicand masuri tehnice adecvate pentru a proteja datele personale impotriva distrugerii sau pierderii accidentale sau ilegale, alterare, divulgare sau acces neautorizat.

Aveti in vedere termenii si conditiile ce trebuie expuse pe site.

Ultima modificare: Marți, 3 Mai 2022
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Buna ziua! Va multumesc pentru raspuns! Pe langa respectarea acestor termeni si conditii, nu este obligatoriu sa am Cabinet individual sau PFA?
Buna ziua,

Trebuie sa aveti infiintat CABINETUL INDIVIDUAL, in calitate de psiholog.

Din cate auzisem, sediul si punctul de lucru la cabinetul individual ar putea fi puse si la domiciliu. Insa, in anexa de la Colegiul Psihologilor se mentioneaza ca ar fi nevoie si de "Declarația pe propria răspundere a titularului privind folosirea, în scop exclusiv profesional, a spațiului destinat sediului profesional și punctului de lucru." Asta inseamna ca nu as putea folosi domiciliul ca punct de lucru si sediu (chiar daca terapia va fi online)?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Punct de lucru ong și cabinet psihologie Stefy26 Stefy26 Buna ziua! Un ONG si un cabinet individual de psihologie pot avea acelasi punct de lucru? Mulțumesc! (vezi toată discuția)
Magazin online cu sediu social fara activitate economica EllenB EllenB Buna ziua! Voi deschide un magazin online ce se va ocupa cu comertul de haine. Activitatea de preluare comenzi, tot ce tine de relatia cu furnizorii, comenzile ... (vezi toată discuția)
Ce înseamnă ”prestarea de activități economice la sediul ... R2004GEO R2004GEO Ce înseamnă ”prestarea de activități economice la sediul firmei”? Doresc să-mi deschid o afacere în mediul online, un site de cărți, mai exact, ... (vezi toată discuția)