avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 163 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Se considera vechime in munca perioada scolii ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Se considera vechime in munca perioada scolii profesionale ca ...

Se considera vechime in munca perioada scolii profesionale ca ucenic cu salariu?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:01, 4 Mai 2022
Decizia ICCJ nr. 18/2015 a statuat că, perioada în care o persoană a fost ucenic cu plată şi a urmat cursurile unei şcoli profesionale:
- anterior datei de 1 ianuarie 1949 va fi considerată stagiu de cotizare dacă ucenicii au primit salariu ori au cotizat la fostele case de asigurări sociale;
- între 1 ianuarie 1949 şi 1 ianuarie 1954 va fi considerată vechime în muncă, indiferent dacă în privinţa ucenicilor a existat obligaţia virării contribuţiilor la fostele case de asigurări sociale, dar va reprezenta stagiu de cotizare numai în măsura în care s-a cotizat la fostele case de asigurări sociale;
- după 1 ianuarie 1954 şi până la 1 aprilie 2001 va fi considerată stagiu de cotizare şi vechime în muncă perioada practicii în producţie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sotia mea a terminat școala profesionala de 1 an și jumătate ... ReluBadoiut ReluBadoiut Sotia mea a terminat școala profesionala de 1 an și jumătate în 1983,la ,,Industrial 14\"care aparținea de ,,Steaua Rosie\" București. Întrebarea mea ... (vezi toată discuția)
De ce scoala profesionala de ucenici nu se pune ca vechime in ... Bibi29 Bibi29 De ce scoala profesionala de ucenici nu se pune ca vechime in munca desi curtea constitutionala a dat legal in2015 ca vechime in munca. Am dat in judecata si ... (vezi toată discuția)
Scoala profesionala este vechime Geany71 Geany71 Buna ziua doresc sa stiu daca scoala profesionala se pune vechime la pensie,mentionez ca am facut scoala in perioada 1969-1971 .Ucenicie la locul de munca. ... (vezi toată discuția)