avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Bună seara sunt casatorita cu cetățean italian și ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Bună seara sunt casatorita cu cetățean italian și avem un ...

Bună seara sunt casatorita cu cetățean italian și avem un copil de 6 anni copilul are cetatenie tatălui de la naștere acum eu și tatăl suntem separati legal nu divorțați copilul are si certificat de nastere romanesc întrebarea mea ar fi pentru înscrierea copilul la scoala cetățenia cu care il înscriu la scoala este cea romana sau cea italiana??? Baiatul este in romania cu mine cu acordul tatalui avand separarea sa decis ca domiciliul copilului este in romanaia cu mama..Are si buletin italian pentru espatrio nu prea am înțeles cu dubla cetatenie in caz ca le are pe amândouă care sunt regulile fiecărui stat mulțumesc
Ultima modificare: Miercuri, 4 Mai 2022
Simonamymy, utilizator
Cel mai recent răspuns: Simonamymy , utilizator 12:02, 4 Mai 2022
Daca aveti actele în regula nu veți avea probleme.
Cetățenia il ajuta în funcție de stat.
Poate merge la orice scoala dacă ambii părinţi sunt de acord.
Daca vor apărea probleme mergeti urgent la avocat.
Ultima modificare: Miercuri, 4 Mai 2022
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Multumesc frumos pentru răspuns! Dacă merge la scoala în România în acte este declarat cetățean roman? La starea civila și evidenta populatiei nu au luat în calcul și cetățenia italiana

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Daca aveti actele în regula nu veți avea probleme.
Cetățenia il ajuta în funcție de stat.
Poate merge la orice scoala dacă ambii părinţi sunt de acord.
Daca vor apărea probleme mergeti urgent la avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Blocata in italia izabela74 izabela74 Buna seara,problema mea este ca sotul meu (cetatean roman)nu vrea sa inregistreze certificatul de casatorie in romania ca sa-mi pot face buletinul care a ... (vezi toată discuția)
Dubla cetatenie minor 14 ani Gogolino Gogolino Buna seara.Poate cineva sa ma lamureasca intr-o problema ? Eu sunt romanca ,casatorita cu un italian si am un baiat care a implinit 14 ani in februaie. I-am ... (vezi toată discuția)
Mama romanca tatal italian icadany icadany daca mama e romanca si tatal italian,are doi copii nascuti in italia ambii copii cu cetatenia italiana,nu au fost casatoriti,actulmente copii sunt in romania ... (vezi toată discuția)