avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1288 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... 1. Asociatiile de proprietari (de bloc) pot impune ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

1. Asociatiile de proprietari (de bloc) pot impune membrilorlor ...

1. Asociatiile de proprietari (de bloc) pot impune membrilorlor penalitati?
2. daca pot impune penalitati, in ce cont al evidentei contabile se inregistreaza?
3. daca pot impune penalitati, cum se pot utiliza de catre respectiva asociatie de proprietari?
Multumesc
@nelu51
1. Corect, pentru ca aveti raport juridic cu cel care primeste factura legata de consumul de apa: asociatia Indecsii se raporteaza asociatiei, sau asa e normal
2. Gresiti , e vorba de un regulament care se leaga tocmai de situatiile astea cind nu se raporteaza indecsii si se apeleaza la pausal. Din pacate nu cunoasteti termenul. Cititi aici :[ link extern ]
De regula, in prima luna cind se intimpla asa ceva, se trece o medie a consumului din ultimele 3 luni, apoi se apeleaza la pausal.
3. Nu, iar gresiti, ce spuneti dvs. e repartizarea diferentelor dintre suma contorilor si consumul inregistrat de contorul de bransament, care se face, conform legii 196/2018, dupa numar de persoane, asa cum se specifica la art.82
4. Da, nu aveti treaba, dar asociatia ar trebui sa transmita datele corecte
5. Alte solutii legale nu aveti
Multumesc.
Eu sunt batran si inca am acceptiunile termenilor anterior mult nasterii dvs. Nefiind confruntat cu acest domeniu, nu am mai "actualizat" semantica sincron cu noile norme (pt mine,tot ce este sub 35 de ani e noi). Asta e, dar in esenta asociatia de proprietari procedeaza abuziv daca nu face astfel incat sa se actualizeze evidentele cf, realitatii si daca sumele incasate pausal nu le opereaza ca penalitati. In caz contrar este, in opinia mea, o imbogatire fara justa cauza, chiar daca este vorba de o pers juridica non profit (asociatia de propr.)si nu o pers. fizica.
Inca o data, multumesc!
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Mai 2022
nelu51, utilizator
Daca nu dati citirea, asociatia va pune asa cum scrie la lege...5.1 apa rece si 3.3 apa calda. Daca exista o hotarare a adunarii generale, acestia pot fi ca o penalizare pt ca nu ati dat citirea indecsilor. Cum sa va dea chitanta pentru metri cubi de apa??
Dvs spuneti : '' Situatia este aparent foarte grea, deoarece comunicarile indecsilor se face pri fluturasi ori pe un site specializat. In ambele metode nu exista (si nici nu se doreste aceasta) vre-o forma scrisa de primire a respectivilor indecsi.:''....ce inseamna acei fluturasi? Nu sunt niste hartii??

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Consumuri ar ac mdDentist mdDentist Factura de apa rece aduce si apa rece pentru apa calda. Si data citirii. Din cate stiu, apa calda o citeste RADET pentru ca au o cutie cu un giga-calorimetru ... (vezi toată discuția)
Reglare consum apa la pausal boholt boholt Buna seara! Va rog sa imi spuneti daca exista vreo prevedere legala prin care un administrator al unei asociatii de locatari este obligat sa regleze consumul ... (vezi toată discuția)
Stau intr-un bloc care nu are apometre pentru apa rece,nici contoare ... oakleyokey oakleyokey Stau intr-un bloc care nu are apometre pentru apa rece,nici contoare de gaz,nici repartitoare la calorifere.Totul este la comun.Administratora/asociatia nu ... (vezi toată discuția)