avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 692 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... societate organizeaza cursuri de formare profesionala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

societate organizeaza cursuri de formare profesionala

buna ziua. societate care organizeaza cursuri de formare profesionala , trebuie sa factureze cursurile cu tva sau fara ?
multumesc
Cel mai recent răspuns: eurocontab , utilizator 10:04, 9 Mai 2022
Potrivit prevederilor din Codul fiscal sunt scutite de TVA următoarele operațiuni: activitatea de învăţământ prevăzută în Legea educaţiei naţionale nr. 1/2011, cu modificările şi completările ulterioare, formarea profesională a adulţilor, precum şi prestările de servicii şi livrările de bunuri strâns legate de aceste activităţi, efectuate de instituţiile publice sau de alte entităţi autorizate. Scutirea se acordă în condiţiile prevăzute în normele metodologice.
Conform prevederilor din normele metodologice de aplicare a titlului VII din Codul fiscal, scutirea prevăzută în Codul fiscal pentru formarea profesională a adulţilor se aplică de persoanele autorizate în acest scop conform Ordonanţei Guvernului nr. 129/2000 privind formarea profesională a adulţilor de persoanele autorizate pentru formarea profesională a personalului aeronautic civil navigant prevăzut de Legea nr. 223/2007 privind Statutul personalului aeronautic civil navigant profesionist din aviaţia civilă din România, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi de Agenția Naţionala a Funcționarilor Publici pentru activitatea de perfecţionare profesională. Sunt de asemenea scutite serviciile de formare profesională prestate de furnizorii de formare profesională în baza contractelor de parteneriat încheiate cu Institutul Naţional de Administraţie.
Prin urmare, pentru serviciile de formare profesională a angajaților instituțiilor publice prestate de persoane impozabile înregistrate în scopuri de TVA, se aplică scutirea de TVA, dacă persoanele impozabile prestatoare sunt autorizate în acest scop.
Codul fiscal-art.292 alin.1 lit.f și Normele de aplicare
Ultima modificare: Luni, 9 Mai 2022
Cornel Vasile, Consilier juridic
multumesc frumos .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, pentru o scoala de limbi starine, care tva se achita? ... limbistraine limbistraine Buna ziua, pentru o scoala de limbi starine, care TVA se achita? Multumesc (vezi toată discuția)
Activitatea de recuperare medicala, kinetoterapie este scutita de tva? ecojur ecojur Activitatea de recuperare medicala, Kinetoterapie este scutita de tva? (vezi toată discuția)
Declaratia 392b stan camelia stan camelia Buna ziua! Am aflat ca trebuie sa depuna toata lumea D 392A sau D 392B.In cazul meu trebuie sa depun D 392B(PFA neplatitor de TVA).Poate cineva sa ma ... (vezi toată discuția)