Buna ziua.
Am intrerupt contactul cu familia, pe motive de discriminare intre copii ( e mult mai mult de atat dar nu intru in detalii deocamdata).
Familia -mama, frate (tata decedat de 6 ani) - continua pe aceeasi linie de cateva zeci de ani, fara remuscari sau regrete.
As vrea sa stiu la ce sa ma astept in viitor, am cateva intrebari, toate legate de acelasi subiect: 1) Pot fi dezmostenit? Cateva scenarii, detalii, etc., multumesc.
2) Existenta unui testament: In general, cine face un testament il face dupa ce se sfatuieste cu un avocat. Testamentul poate fi inregistrat ca document public? Daca da, unde pot verifica?
3) Documentele de mostenire de la moartea tatalui nu mi-au fost inmanate de familie. De unde pot sa obtin o copie?
4) Ce pot sa fac ca sa fiu pregatit, sa am un avantaj cronologic in caz ca familia ia vreo decizie de orice fel impotriva mea.
Cum spuneam, sunt plecat din tara la munca. Am pierdut aproape complet contactul cu familia. Daca mama vinde unuia din frati, la pret modic, aceasta vanzare va putea fi atacata ca fiind, eventual , o donatie mascata? ... Ce se poate face daca familia nu vrea sa-mi dea certificatul de mostenitor, pot obtine o copie de la... tribunal...sau ala institutie. Multumesc
De spus...spuneati acum un an. Și eu, acum un an, v-.zis ca certificate de mostenitor se obtin de la notar.
Daca va fi vb de vanzare, nu va exista un certificat de mostenitor, ci direct un contract de vanzare cumparare. Pe ala il atacati dupa decesul parintilor, ca donatie deghizata. Putin probabil sa reusiti sa dovediti ceva.