avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 141 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Procura succesiune la un notar local in strainatate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Procura succesiune la un notar local in strainatate

Eu, mama si sora mea traim in Germania si dorim sa facem mostenirea la actiunile pe care le-a detinut tatăl meu la intreprinderea la care a lucrat. Succesiunea la restul proprietăților a fost deja facuta in urma cu 10 ani, dar la momentul respectiv nu am stiut ce a facut tata cu actiunile cat timp a trait si de aceea nu au fost trecute in masa succesorala.
Ptr ca imprejurarile nu ne permit sa ne deplasam in Romania si consulatul este departe de localitatea in care locuim, am dori sa facem o imputernicire ptr cineva in Romania la un notar local(german).

Din ceea ce am citit pe internet, am inteles ca e nevoie de o procura autentica(nu simpla legalizare de semnatura) si apostila.
Avem nevoie de traduceri(legalizate) ale actului de mostenire(succesiune) si ale contractului de cumparare a actiunilor cand ne prezentam la notar ?
In general, de ce acte e nevoie si ce trebuie tradus in strainatate sau in Romania ?
Ultima modificare: Miercuri, 11 Mai 2022
dan_de, utilizator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 20:56, 29 Mai 2022
Solicitati notarului la care s-a dezbatut succesiunea acum 10 ani un supliment la certificatul de mostenitor. Ii trimmiteti actele pe care vi le solicita, achitati onorariul si nu este nevoie sa fiti prezenti
Procura trebuie sa trimiteti oricum.
Nu se poate sa fiti absenti si sa nu trimiteti nici procura. Prin corespondenta, nu se elibereaza suplimente la certificatul de mostenitor.

Ati citit foarte bine pe internet. In Germania este un alt sistem de drept si nu exista procedura autentificarii. Apostila/Supralegalizarea nu inlocuiesc forma autentica.
Fie intocmiti procura la Ambasada/Consulat, fie mai amanati pentru cand veniti personal in tara.
Ultima modificare: Miercuri, 11 Mai 2022
raluk0207, utilizator
Buna ziua,

Puteti perfecta procura speciala la AMBASADA/CONSULAT, in limba romana, fara a plati un anume cost.
Efectuati programare on-line.

Daca, insa, nu aveti aceasta posibilitate, va puteti adresa unui notar public, insa procura speciala trebuie sa fie APOSTILATA, cu Apostila de la HAGA, iar traducerea trebuie sa fie legalizata si supraapostilata.
.
Ultima modificare: Miercuri, 11 Mai 2022
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Cu mențiunea ca procura întocmită la un notar local va costa niște zeci de euro+ costul serviciilor de traducere, apostilare, supralegalizare și aveți șanse foarte mari sa nu va folosească la absolut nimic în România.
Notarul din Romania a cerut o procura cu legalizare de semnatura si a apostila. Deci, nici macar nu a fost nevoie de procura in forma autentica, care ar fi facut procedura la notarul local mai dificila.
Doar pagina in care notarul local declara ca certifica semnarea va fi tradusa in Romania.
Astfel, am rezolvat chestiunea complet la nivel local si nu a fost nevoie sa ne deplasam la consulat sau in Romania. Ca urmare, am redus costurile la minim si am evitat pierderea inutila de timp.
Ultima modificare: Duminică, 29 Mai 2022
dan_de, utilizator

Alte discuții în legătură

Procura Dany.38 Dany.38 Buna ziua! As dori sa știu de ce o procura făcută in Italia la un avocat italian și apostilata nu este recunoscuta in Romania? Menționez ca procura este ... (vezi toată discuția)
Intrebare procura notariala him19 him19 Buna ziua, datorita acestei epidemii de covid am fost \"blocat\" intr-o tara straina iar in Romania am un cont bancar pe care nu pot sa-l folosesc decat daca ... (vezi toată discuția)
Renuntare la succesiune din s.u.a. virgilius virgilius Persoana de la care trebuie sa primesc o declaratie de renuntare la succesiune locuieste in Seatle. Am inteles, de pe internet ca Seatle este in jurisdictia ... (vezi toată discuția)