avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Buna ziua, Cum se defineste din punct de vedere fiscal ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Buna ziua, Cum se defineste din punct de vedere fiscal locuinta ...

Buna ziua,

Cum se defineste din punct de vedere fiscal locuinta de serviciu conform carei baze legislative?

Va multumesc,
Corina Vasile
Cel mai recent răspuns: Grama Cornel - Consultant fiscal , Consultant fiscal 16:03, 11 Mai 2022
Pentru ca o locuinta sa fie considerata locuinta de serviciu, este obligatoriu ca punerea acesteia la dispozitia salariatului sa fie justificata prin specificul activitatii, iar locuinta sa faca parte din patrimoniul angajatorului. In aceasta situatie contravaloarea folosintei nu reprezinta avantaj in natura.

Daca locuinta este inchiriata, chiria suportata de angajator pentru locuinta pusa la dispozitia salariatului reprezinta avantaj conform art. 76 alin.(3) lit. b) din Codul fiscal.

Conform Codului fiscal, avantajele in bani si in natura sunt venituri impozabile la nivelul persoanelor fizice care le primesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preluare costuri chirie salariati de catre angajator anisu anisu Buna ziua, daca o societate hotareste preluarea costurilor de chirie pentru un apartament inchiriat pentru angajati- care sunt taxele de care este/ nu este ... (vezi toată discuția)
Chirie si utilitati platite de angajator pentru salariat vyo33 vyo33 O societate a inchiriat un imobil pentru un salariat si a inregistrat cheltuieli cu chirii, precum si cheltuieli cu utilitatile (intretinere, energie ... (vezi toată discuția)
Se considera avantaj de natura salariala? catal1 catal1 Plata chiriei de catre angajator unui angajat detasat (in cadrul aceluiasi angajator -sucursale ) se considera avantaj de natura salariala? Va multumesc (vezi toată discuția)