avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna seara, daca poate cinvea sa ma \"lumineze\" cu ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna seara, daca poate cinvea sa ma "lumineze" cu urmatoarea ...

Buna seara, daca poate cinvea sa ma "lumineze" cu urmatoarea problema:
1. La data de 08.01.2021 a fost depusa cererea de racordare la sistemul de distribuite a gazelor naturale catre Delgaz pentru imobilul nostru.
2. La data de 09.02.2021, se emite Avizul Tehnic de Principiu pt racordarea la sistemul de distribuite a gazelor naturale, unde la pct. 2 este prezentata solutia: a) extinderea conductei de distributie a gazelor naturale cu conducta tip PE100SDR11, Dn90mm, L=90m + b) racord de gaze naturale, conform Avizului tehnic de racordare emis. La pct. 6 avem urmatoarea precizare:"Lucrarile de investitii necesare realizarii obiectivelor prevazute la punctul 2 din prezentul ATP, ar putea fi demarata in anul 2022, conditionat de indeplinirea conditiilor din Procedura privind modalitatea de esalonare a lucrarilor de investitii, necesare realizarii atat a obiectivelor/conductelor parti componente ale SD la care urmeaza sa fie realizata racordarea, cat si a racordului, OSD urmand a reveni cu o informare asupra acestui aspect."
3. In lipsa unui raspuns din partea Delgaz pentru anul acesta la data de 29.02.2022 solicitam sa ni se comunice data/perioada in care lucrarile ar putea fi demarate pentru ca imobilul sa fie racordat la reteaua de gaz.
4. In data de 26.04.2022, Delgaz transmite urmatoarele documentele intocmite conform Regulamentului de racordare la sistemul de distributie, aprobat prin OPANRE nr.7/2022:
1. ATR si schita cu solutia tehniva de racordare la sistemul de distributie. Finantarea lucrarii necesare extinderii de distributie a gazelor naturale si instalatiei de racordare va fi realizata de solicitatnt.
2. Oferta de contract pentru realizarea extinderii de conducta=36.138,66 lei-cu TVA inclus (valoarea partii eficiente a investititiei, ce ii revine Operatorului=153,56 lei cu TVA si 35.985,11 lei cu TVA inclus ce ii revine Solicitantului).
3. Oferta de contract de racordare=5.214,23 lei, TVA inclus.
4. Solicitare de selectare a operatorului economic pentru proiectarea/executia lucrarilor.
Intrebarea: Avand in vedere ca cererea a fost depusa in 2021 de ce nu se aplica ORDINUL nr. 18/10.03.2021 pentru aprobarea Regulamentului privind racordarea la sistemul de distribuție a gazelor naturale - Art. 6 – (1) Solicitanții, viitori clienți finali noncasnici, depun la OSD cererea de racordare prevăzută la art. 4 lit. a).
(2) În situația în care, în urma stabilirii soluției tehnice, lungimea instalației de extindere și branșare este de până la 2.500 metri, OSD finanțează lucrările și efectuează activitățile necesare racordării,
prin OE desemnat.?
Chiar daca Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 143/2021 a intrat în vigoare la data de 31.12.2021, noile prevederi se aplică pentru soluționarea de către operatorii sistemelor de distribuție a gazelor naturale a cererilor de racordare la sistemul de distribuţie a gazelor naturale înregistrate începând cu data de 31.12.2021.

Cererile de racordare la sistemul de distribuție a gazelor naturale depuse până în data de 30.12.2021 sunt soluționate de operatorii sistemelor de distribuție a gazelor naturale conform prevederilor Regulamentului privind racordarea la sistemul de distribuție a gazelor naturale, aprobat prin Ordinul președintelui Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei nr. 18/2021.- extras din COMUNICAT DE PRESĂ
Noi prevederi care vin în sprijinul clienţilor finali casnici şi noncasnici facilitând accesul la sistemul de distribuţie a gazelor naturale

Alte discuții în legătură

Buna seara, daca poate cinvea sa ma ajute lillyian20 lillyian20 Buna seara, daca poate cinvea sa ma \"lumineze\" cu urmatoarea problema: 1. La data de 08.01.2021 a fost depusa cererea de racordare la sistemul de ... (vezi toată discuția)
Extindere retea de gaze Mariana.ivascu82 Mariana.ivascu82 Strada pe care locuiesc nu a fost prinsă în proiectul initial de racordare la rețeaua de alimentare cu gaze și aș dori să stiu dacă, legal, primăria ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! fiul meu și-a cumparat un apartament anul trecut ... Janina71 Janina71 Buna ziua! Fiul meu și-a cumparat un apartament anul trecut într-un bloc nou, iar în luna octombrie a depus o cerere de branșare la rețeaua de gaze, dar ... (vezi toată discuția)