avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua, pentru profesiile liberale, asa cum sunt ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua, pentru profesiile liberale, asa cum sunt ele prevazute ...

Buna ziua, pentru profesiile liberale, asa cum sunt ele prevazute in LEGE nr. 200 din 25 mai 2004 privind recunoașterea diplomelor și calificărilor profesionale pentru profesiile reglementate din România cum se face dovada vechimi in specialitate? Nefiind inregistati la ONRC/neavand CIM/respectiv neavand PFA/neavand o organizatie care sa clarifice acest lucru/nu se aplica prevederile OUG 44/2008 si nici legea 125/2022. Iar emiterea unde adeverinte de vechime in specialitate de catre noi insine nu are baza juridica legala. Adeverintele de venit emis de ANAF nu dovedesc nici ele vechimea in munca. Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:05, 13 Mai 2022
Adeverintele sunt eliberate de catre dvs ... nicio alta institutie nu va poat elibera astfel de documente ... Vechimea în muncă și, după caz, vechimea în specialitate este considerată perioada în care PFA a desfășurat activitate economică și a achitat contribuțiile, taxele și impozitele legale, nefiind luată în considerare perioada în care PFA nu a avut activitate generatoare de venit sau a avut activitatea suspendată.

Prin urmare, de la ANAF va trebui sa obtineti dovada platii contribuțiilor, taxelor și impozitelor legale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. conform legii 125/2022 va fi recunoscuta vechimea ... fermier fermier Buna ziua. Conform legii 125/2022 va fi recunoscuta vechimea in munca a pfa. Daca pfa a achitat contributii la pensie, casa de pensii emite o adeverinta ... (vezi toată discuția)
Dovadă vechime specialitate cMic cMic Bună ziua! Sunt arhitect și îmi exercit meseria în cadrul Biroului individual de arhitectură înființat conform legii 184/2001 - echivalentul PFA pt ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! cine poate să emită o adeverință care să ateste ... Simona Pol Simona Pol Bună ziua! Cine poate să emită o adeverință care să ateste vechimea în muncă pentru un PFA? Acest lucru îmi este necesar pentru noul loc de muncă, ... (vezi toată discuția)