Bună seara!
As vrea să vând un teren extravilan, cu cadastru provizoriu si intabulat, obtinut in urma unui proces de partaj.
Aș avea nevoie de câteva informații, dacă doriți să-mi răspundeți, vă rog. Procesul in prima instanță s a finalizat la inceputul lunii Mai, a.c. Incă nu am intrat in posesia hotărârii, dar pe portalul instanței scrie în felul următor: ” Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare”. Să înțeleg că hotărărea devine definitivă după 30 de zile lucrătoare după ce o primesc prin poștă, sau 30 de zile începând din ziua de 3.05.2022, când s-a încheiat procesul și a fost afișată hotărârea pe portalul instanței? Concret, în ce zi trebuie să merg la judecătorie să legalizez hotărârea, și dacă mai trebuie să cumpăr timbre judiciare pentru legalizare, și care este prețul acestora?
Menționez că nu există intenția de a face apel a niciuneia dintre părti. Este obligatoriu sa astept acel timp pt dreptul de preemptiune, sau pot sa-l scot la vanzare imediat ce am intrat in posesia hotararii definitive?
Mulțumesc din suflet pentru ajutor!