avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 769 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Clauza uzurfruct-viager, efecte si posibilitati
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Clauza uzurfruct-viager, efecte si posibilitati

Buna ziua
As avea si eu doua intrebari legate de un contract de vanzare-cumparare al locuintei.
1. Bunicii mei au cedat fiului lor si sotiei lui (tatalui si mamei mele) prin contract de vanzare-cumparare cu clauza de uzurfruct viager in favoarea lor. Din ce am inteles asa le-a recomandat notarul public acum cativa ani buni (in jur de 10-15) cand au pus la punct actele. Intre timp, parintii au divortat. Ce efect se poate produce legat de apartament in acest caz in conditiile de uzurfruct-viager?

2. Ma gandesc ca si acest tip de contract se poate modifica sau anula, insa este posibil la notar public sau doar prin instanta? Este nevoie de acordul tuturor din contract (bunicii si parintii, 4 persoane)?

3. Daca am dori sa vindem apartamentul, trebuie si semnatura bunicilor sau ajunge doar a parintilor, avand in vedere clauza de uzurfruct viager in favoarea bunicilor?

PS: ambii bunici sunt inca in viata
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Mai 2022
Levi99, utilizator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 13:50, 14 Mai 2022
1. Niciun efect. Cat timp parinii nu au făcut partajul, ambii sunt titularii dreptului de nuda proprietate.
2. Contractul nu poate fi modificat.
3. Da, sunt necesare acordul și semnătura tuturor 4.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Variante de raspuns... multumesc frumos!! narcisa_salbatica narcisa_salbatica Speta: un cuplu are 2 copii, ambii casatoriti, ambii lucreaza in strainatate (locuiesc acolo impreuna cu sotiile lor, dar in tari diferite), unul plecat mai ... (vezi toată discuția)
Uzufruct viager liviu25 liviu25 ce inseamna exact contract vanzare-cumparare cu UZUFRUCT VIAGER,k m am dus la politie sa mi skimb buletinu,si trebuia sa ii aduc pe ai mei,sa dea declaratia de ... (vezi toată discuția)
Contract de donatie sau vanzare- cumparare? nenea toto nenea toto dupa moartea mamei a ramas o mostenire mie si fratelui meu pe care vrem sa o dam baiatului cel mic al fratelui .Noi vrem cu donatie ,iar el vrea cu act de ... (vezi toată discuția)