avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 247 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Am realizat venituri si am contribuit la penstie cu ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Am realizat venituri si am contribuit la penstie cu mai mult ...

Am realizat venituri si am contribuit la pensie cu mai mult de 5 salarii medii, avand doua job-uri. Este corect sa mi se plafoneze punctajul, desi mi-au fost retinute contributiile?
Ultima modificare: Duminică, 15 Mai 2022
mic57, utilizator
Cel mai recent răspuns: mic57 , utilizator 16:20, 16 Mai 2022
Despre ce perioada vorbiti?
2011-2014
2011-2014

Cornel Vasile a scris:

Despre ce perioada vorbiti?

Cred ca m-am autolamurit, Legea 263/2010, art 2 pct. c)principiul contributivităţii, conform căruia fondurile de asigurări sociale se constituie pe baza contribuţiilor datorate de persoanele fizice şi juridice participante la sistemul public de pensii, drepturile de asigurări sociale cuvenindu-se în temeiul contribuţiilor de asigurări sociale plătite;

Ma precis, fraza finala "drepturile de asigurări sociale cuvenindu-se în temeiul contribuţiilor de asigurări sociale plătite;", adica tot ceea ce s-a platit devine drept cuvenit. Daca am platit mai mult decat suma corespunzatoare la 5 puncte, mi se cuvin atatea puncte cate rezulta din plata facuta, chiar daca punctajul depaseste 5. Eu asa inteleg, sper, corect.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spor vechime fartade fartade Vechimea in munca realizata la CAP, dar netrecuta in cartea de munca se adauga la sporul de vechime sau doar la pensie? Mentionez ca am adeverinta cu ... (vezi toată discuția)
Sume platite in plus fata de plafon la cas Carmen.D Carmen.D 1.In perioada 2011-2013 am obtinut venituri din 4 surse: loc de munca cu contract individual de munca si indemnizatii de administrator de la 3 societati ... (vezi toată discuția)
Valoare punct de pensie titisoru titisoru Punctajul anual pentru calculul pensiei poate fi blocat / diminuat / plafonat ? Pentru exemplu : - in cadrul calculului sunt anii 2001, 2002, 2003, ... (vezi toată discuția)