avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 577 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Exista conflict de interese daca la o primarie ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Exista conflict de interese daca la o primarie comunala sotia ...

Exista conflict de interese daca la o primarie comunala sotia este primar si sotul contabil sef(sau sef compartiment financiar-contabil?
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 11:35, 31 Mai 2022
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă între cei doi există raporturi de subordonare directă, este caz de incompatibilitate. În cazul în care superiorul ierarhic direct al dlui contabil șef este orice altă persoană, alta decât primarul (de ex viceprimarul, un director, etc), nu există incompatibilitate.
Ultima modificare: Luni, 23 Mai 2022
Kyandra, moderator
Din cite cunosc primarul este superiorul ierarhic fiind vorba de o primarie comunala.
Vedeți că și la primăriile de comună există viceprimar, existând posibilitatea ca structura respectivă să fie în subordinea directă a acestuia și nu a primarului, caz în care nu există incompatibilitate. Dacă primăria respectivă are site, este posibil ca acolo să fie postată organigrama și vă puteți lămuri foarte ușor. Dacă suspiciunile dvs se confirmă, puteți sesiza Agenția Națională pentru Integritate.
Tocmai ca organigrama nu este facuta public si nimeni in afara de cei din primaria respectiva si PSD,judetean tin ascunsa organigrama pentru a nu da posibilitatea contestarii.
Ce primărie este? Să o căutăm și noi :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incompatibilitate functie publica dora dora dora dora Conducatorul unitatii - sot Control preventiv si economist - sotie Familie angajata in aceeasi institutie publica=D> (vezi toată discuția)
Comisie disciplina elliss elliss Sunt functionar public cercetat intr/o comisie de disciplina...si doresc sa ma lamuriti intr/o speta avand ca temei legal H.G. nr. 1344/2007 privind normele de ... (vezi toată discuția)
o problema !conflict de interese sau incompatibilitate ? baza baza daca sunt viceprimar, iesit la pensie in 2012, din functia de secretar de primarie, pot sa fiu manager GAL (grup de actiune local), sa am birou de ... (vezi toată discuția)