avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Tabel convocator Adunare Generala
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Tabel convocator Adunare Generala

Tabel convocator Adunare Generala

Buna ziua, este semnarea Tabelului Convocator obligatorie inainte de Adunarea Generala pentru participarea la adunarea generala? Se poate participa la adunarea generala fara a semna inainte de adunarea generala acest tabel? Presedintele ne-a spus ca pentru a participa la adunarea generala trebuie sa semnam tabelul convocator inainte de adunare cu cateva zile, altfel nu vom putea participa la adunare. Este adevarat?
Ultima modificare: Joi, 19 Mai 2022
fiordul, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 21:05, 19 Mai 2022
Tabelul Convocator sa anunta la ce data si ce se discuta la Adunarea Generala. Daca nu se semneaza..nu se tine adunarea..
Noi, am depasit cerintele legii:
- convocatorul se afiseaza la fiecare avizier;
- se intocmeste tabelul si punem doua doamne mai in varsta sa mearga din casa in casa cu tabelul convocator; cine semneaza primeste o sticla cu vin, de butuc (nu ne permitem altfel), iar cei aflati in categoria "celor napastuiti" - vorba actualului ministru al muncii, le mai oferim o paine si cate un kg. de zahar;
- cine nu semneaza, nu primeste nimic;
- la prima convocare, la locul de tinere a AG, aducem cu 1 ora inainte, o parte din fanfara de la Cozmesti, care canta pana presedintele suspenda AG, din lipsa de cvorum.
Totul este sponsorizat de niste oameni de bine - care acum isi mai spala din pacate...
..................................
Oameni buni, cetatenii nostri alesi in parlament bat campii si nu mai stiu ce sa scorneasca. Din cate am inteles, zic dansii, conducerile as. prop. nu au interesul de a convoca membrii as. prop. la AG (cel putin anuale) si au hotarat ei asa cum nici in parlament nu se procedeaza, unde vine cine vrea si pleaca cine poate.
Asa ca, vrem-nu vrem, trebuie sa procedam asa cum prev. L 196/2018, art.47 si urmatoarele.
Daca discutam despre tabel nominal convocator, iata ce "zice" aliniatul 4 al art. 47:
...(4) Proprietarii sunt anunţaţi, prin afişare la avizier şi pe bază de tabel nominal
convocator sau, în cazul proprietarilor care nu au fost anunţaţi, pe baza tabelului
nominal convocator, prin poştă cu scrisoare recomandată, cu conţinut declarat
şi confirmare de primire, asupra oricărei adunări generale a asociaţiei de
proprietari, cu cel puţin 10 zile înainte de data stabilită, inclusiv cu privire la
ordinea de zi a adunării generale, cu excepţia adunărilor generale extraordinare
sau a adunărilor generale reconvocate care se pot convoca, în condiţiile
prevăzute la alin. (3), cu cel puţin 3 zile înainte de data stabilită.

Deci, daca este o AG ordinara, tabelele trebuie semnate cu cel putin 10 zile de data stabilita! Ce tot ziceti ca tabelul trebuie semnat cu cateva zile inainte...
Eu va doresc succes la tinerea AG si nu uitati, poate in "parohia" dvs. aveti si vre-un parlamentar, un ministru ceva, un sef de cabinet - va rog invitati-ii si pe dumnealor, iar daca nu-i gasiti acasa - fuguta cu scrisoare recomandata, cu continut declarat si confirmare de primire, pentru ca altfel nu se prezinta (scrisoarea o puteti trimite si la domiciliu declarat, dar si la parlament) !
Ultima modificare: Joi, 19 Mai 2022
Adam Grecu, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu este prevazut de catre legiuitor ca cine nu semneaza tabelul convocator sa nu participe la adunarea generala
Sunt diferite situatii cand la momentul semnarii tabelului convocator,anumiti membrii proprietari sa nu fie la domiciliu,asta nu constituie temei legal a le fi incalcat dreptul de a participa la adunarea generala

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. am o situatie si nu stiu cat de legala este. la asociatia ... Catalin costache Catalin costache Buna ziua. Am o situatie si nu stiu cat de legala este. La asociatia de proprietari unde sunt administrator sa hotarat sa nu se mai tina adunari generale ... (vezi toată discuția)
Convocare adunare generala Bogdan_86 Bogdan_86 Buna ziua, In vederea convocarii proprietarilor la AG, daca intr-un imobil locuiesc chiriasi, acestia pot semna pe tabelul convocator? La sedinta, pot veni ... (vezi toată discuția)
Nerealizarea convocarii tuturor proprietarilor la a.g.p. in termenul ... gambette gambette Nerealizarea convocarii tuturor proprietarilor la A.G.P. in termenul prevazutprevazut de lege este de natura a conduce la anularea procesului de convocare? (vezi toată discuția)