avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salariu pe card
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salariu pe card

buna ziua!la o firma privata angajatorul poate obliga in vreun fel angajatul sa-i plateasca salariul pe card?multumesc=D>
Cel mai recent răspuns: pppp1000 , utilizator 21:29, 1 Februarie 2010
OUG 149/2007 este aplicabila sectorului bugetar , nu si sectorului privat ... potrivit art.161 alin.2 C.mun., plata salariului se poate efectua prin virament într-un cont bancar, în cazul în care această modalitate este prevăzută în contractul colectiv de muncă aplicabil.
Angajatorul nu poate dispune efectuarea plăţii salariului prin card fără acordul salariatului.
Guvernul a realizat in septembrie 2009 un proiect de lege pentru modificarea art 5-8 din OUG149/2007, referitoare la plata salariilor prin intermediul cardurilor; in ce stadiu se afla?
Angajatorul pune in aplicare decizia Curtii, sau urmeaza un act legislativ care sa modifice prevederile Ordonantei ca urmare a Deciziei?
Ultima modificare: Luni, 1 Februarie 2010
pppp1000, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariu cash utiliyator utiliyator As vrea sa mi fie platit salariul prin casieria unitatii institutiei publice in care lucrez nu prin card bancar ca pana acum caci doresc anularea cardului nu ... (vezi toată discuția)
Virament salarii pe card bancar Gabriela Negrut Gabriela Negrut Buna ziua, Am o intrebare! Tocmai mi-a spus un coleg ca s-a decis la Curtea Constitutionala ca viramentul salariilor pe card nu este constitutionala.Aveti ... (vezi toată discuția)
Plata pe card obligatorie?? images images Intrebarea mea: angajatorul poate obliga sau forta angajatul sa accepte plata salariului pe card? Daca angajatorul nu are dreptul sa faca acest lucru si ... (vezi toată discuția)