avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 500 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... salariu cash
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

salariu cash

As vrea sa mi fie platit salariul prin casieria unitatii institutiei publice in care lucrez nu prin card bancar ca pana acum caci doresc anularea cardului nu am descoperit sau alte datorii catre banca dar institutia publica, Resursele umane si serv Contabil spun ca e prea mult efort pt un singur om fiind eu primul care face asa o cerere dar trebuie sa renunt la anumite carduri iar cardul debit salariu e unul din ele. Ulterior vor mai fi salariati care sa faca cerere.
Cum as putea sa obtin plata drepturilor salariale in numerar la casierie? Legea imi permite sa fac aceasta optiune dar unii se opun din comoditate .Sustin ca Trezoreria nu accepta sa faca plata in acest mod, cum adica?

Rog seriozitate.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Mimi Manea , Consilier juridic 15:29, 5 Noiembrie 2009
Curtea Constitutionala a admis, prin Decizia nr.859 din 16 iunie, exceptia de neconstitutionalitate a art. 5-8 din OUG 149/2007 referitoare la obligativitatea platii drepturilor salariale prin card.

Art. 5. - Ministerele, celelalte organe de specialitate ale administratiei publice centrale si locale, precum si institutiile publice din subordinea acestora, indiferent de sistemul de finantare, vor lua masurile necesare pentru plata drepturilor salariale ale personalului prin intermediul cardurilor.
Art. 6. -(1) Trecerea la plata drepturilor salariale prin intermediul cardurilor pentru institutiile publice cu sediile in municipii si orase, prevazute la art. 5, se va face pana la data de 31 martie 2008.
(2) Salariatii institutiilor publice cu sediile in mediul rural, prevazute la art. 5, beneficiaza, la cerere, de plata drepturilor salariale prin intermediul cardurilor.
Art. 7. -(1) Institutiile de credit prin care se efectueaza platile prevazute la art. 5 sunt selectate de ordonatorii de credite, in conditiile legii.
(2) Salariatii pot opta pentru plata pe card a salariilor prin intermediul altor institutii de credit decat cele selectate in conditiile alin. (1).
Art. 8. - Categoriile de institutii publice exceptate de la prevederile prezentei ordonante de urgenta sunt stabilite prin ordin al ministrului economiei si finantelor, la propunerea ordonatorilor principali de credite.

Prin urmare, atata vreme cat au fost declarate neconstitutionale, aceste articole vor fi abrogate la publicarea in Monitorul Oficial al Deciziei Curtii Constitutionale, respectiv 29.07.2009.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Virament salarii pe card bancar Gabriela Negrut Gabriela Negrut Buna ziua, Am o intrebare! Tocmai mi-a spus un coleg ca s-a decis la Curtea Constitutionala ca viramentul salariilor pe card nu este constitutionala.Aveti ... (vezi toată discuția)
Salariu pe card 18bubu 18bubu buna ziua!la o firma privata angajatorul poate obliga in vreun fel angajatul sa-i plateasca salariul pe card?multumesc=D> (vezi toată discuția)
Plata pe card obligatorie?? images images Intrebarea mea: angajatorul poate obliga sau forta angajatul sa accepte plata salariului pe card? Daca angajatorul nu are dreptul sa faca acest lucru si ... (vezi toată discuția)