avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un sfat, unchiul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un sfat, unchiul meu a murit ...

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu un sfat, unchiul meu a murit in 2001. Dupa succesiune apartamentul acestuia s-a impartit 1/4 matusei mele si 3/4 verisoarei mele, fata lor. In 2009 matusa a murit, iar in 2021 in decembrie a decedat si verisoara mea. Nu s-a facut succesiune dupa decesul acestora. Verisoara nu a fost casatorita si nici nu a avut copii. Din partea unchiului traiesc sora si fratele lui, iar din partea matusei este sora ei, mama mea. Cealalta sora a matusei si mamei mele este decedata in 2020, avand doar un fiu.
Acum, toata familia cazusem de acord sa donam apartametul unei famili nevoiase, insa ne-am trezit cu o asa pretinsa fata a unchiului meu, de care nu stie nimeni ca vrea parte din succesiune.
Cum poate dovedi ca este cine pretinde ca este? Cat ar avea dreptul in caz ca se adevereste ca este adevarat?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: irina.pricop , utilizator 16:54, 23 Mai 2022
Ar avea dreptul la tot.
Dacă dovedește cu test ADN sau alte mijloace, ca este fiica unchiului, în calitate de sora a verișoarei dvs (clasa a 2-a de moștenitori si ruda de gradul 2), i-ar înlătura de la succesiune pe ceilalți unchi și mătuși (clasa a 3-a de moștenitori și rude de gradul 3).
Multumesc frumos pentru raspuns!
Ca sa primeasca "tot" ar trebui sa solicite anularea certificatului de mostenitor emis ca urmare a decesului unchiului si sa mosteneasca alaturi de sotia acestuia si de sora vitrega; apoi ar trebui sa (se) dezbata succesiunea dupa matusa iar pe aceasta ar mosteni-o doar verisoara (fiica ei); abia dupa asta, la dezbaterea mostenirii verisoarei, ar veni sora vitrega a acesteia; si toate cele enuntate mai sus numai daca se dovedeste ca este fiica unchiului ceea ce e cam greu avand in vedere ca si acesta si potentiala sora vitrega au decedat si nu mai pot oferi probe adn; adica ar trebui exhumat unchiul, un alt demers extrem de greoi. Si nu cred ca merge cu prelevare de la sora/fratele unchiului ... desi nu se stie niciodata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune după matusa+unchi+verișoara (toti decedati) , drept succesoral Marialascap Marialascap Bună ziua, Am o situație și încerc sa o înțeleg. Nu cunosc partea legala, așadar fiți blânzi cu mine. Încerc sa explic clar. 3 frați- ... (vezi toată discuția)
Dezbatere moștenire. mă puteți lămuri ce cotă am? grunwald grunwald Ziua buna ! Nelmurire la o dezbatere mostenire: In urma decesului verisoarei a ramas mostenire un apartament si bani intr-un cont bancar. S-a luat legatura ... (vezi toată discuția)
Trebuie sa fac succesiune dupa matusa? unchiul si matusa mea nu au avut copii. unchiul meu a facut testament ... gabiilie776 gabiilie776 Unchiul si matusa mea nu au avut copii. Unchiul meu a facut testament in favoarea verisoarei, lasandu-i astfel bani si jumatate din apartamentul lor. A murit ... (vezi toată discuția)