avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Asociații de proprietari /locatari, Dacă Asociația ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Asociații de proprietari /locatari, Dacă Asociația de proprietari a calculat ani de ...

Buna ziua, Dacă Asociația de proprietari a calculat ani de zile cu o formula greșita (mp) in loc de %, CPI.
Cum imi pot recupera sumele din diferente pe ultimi 3 ani? în legea 196/2018 nu găsesc nici un Art referitor la aceasta speța . Ex: Întreținere Martie cu formula (mp) =suma 130 Ron
Întreținere Martie cu formula (%) = suma 19 Ron Va mulțumesc
Ultima modificare: Duminică, 22 Mai 2022
paulas, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 14:11, 1 Iunie 2022
Nu aveți decât calea instanței. Cereți ca asociația să fie obligată să vă recalculeze diferențele de sume plătite pe cele 36 de luni la care aveți pretenție și să găsească o formă de a va despăgubi.
Temeiul legal al cererii de chemare în judecată este art. 29 alin 3. Asociația va penaliza intern persoana (sau persoanele) vinovată/e de acea greșeală, dar nu e treaba dvs. această problemă, ci doar recuperarea prejudiciului.
Ultima modificare: Duminică, 22 Mai 2022
latka, moderator
Multumesc,dar tot nu inteleg de ce pe cetatenul corect și păgubit nicio lege nu l apăra direct și rapid.asa eu trebuie sa dau alți bani la instanță și drumuri etc, fapta este destul de clara dar dacă ajung în instanță poate dur luni sau ani buni.Chiar toate legile sunt făcut doar pt Instituti și nimic pt cetățean .
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Așa funcționează justiția în orice țară civilizată. Nu puteți să vă faceți dreptate singur, asta stabilește doar instanța de judecată. Puteți încerca doar (costă și asta) să mergeți la un avocat și să vă întocmească o notificare avocațiala adresată asociației în care să le prezinte cazul defavorizant pentru ei și să le ceară în numele dvs. să vă plătească despăgubiri în termenul X, în caz contrar urmând acțiune în instanță. Dacă asociația se "sperie", mai ales că un proces ar însemna pentru ei să vă plătească și cheltuielile de judecată, poate că obțineți o soluție mai rapidă.
Ultima modificare: Duminică, 22 Mai 2022
latka, moderator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Singura varianta legala,pentru recuperat sume nelegal percepute este hotararea judecatoreasca definitiva
Nu era vorba să-mi fac dreptate singura, în legea 196/2018 asocieatia de proprietari sunt sub umbrela primăriei art.10,dar nimic concret și detaliat.Daca legea ar fi fost scrisă corect și concret speța în cauza ar fi fost rezolvată simplu de un expert contabil la primărie fără sa ajung în instanță ,În instanță eu înțeleg sa ajung când este ceva neclar și complicat,Instantele sunt supra aglomerate și durează mult .Părerea mea de simplu cetățean .
Va multumesc mult pt răspuns .
Ultima modificare: Luni, 23 Mai 2022
paulas, utilizator

Alte discuții în legătură

Calcul cpi ContSters189595 ContSters189595 Asociatie 165 apt compusa din: 5scari 18apt de 2 camere cu suprf utila 42.82 mp 1 apt de 2 camere cu su utila 40.35mp supraf totala 1 scara ... (vezi toată discuția)
Procedura stabilire cota parte indiviza avantaj avantaj In asociatia noastra cota parte indiviza a apartamentelor se inchide la 100%, daca se adauga si spatiile comerciale aceasta depaseste 100%. Avand in vedere ... (vezi toată discuția)
Cota parte indiviza Adriantot Adriantot [b]@maiadumitru[/b] imi trimite un mesaj privat intreband despre CPI. I-am sugerat sa posteze pe forum unde va primi raspuns la nedumeriri. Revine cu mesaj in ... (vezi toată discuția)