avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 170 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Asociații de proprietari /locatari, Dacă Asociația ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Asociații de proprietari /locatari, Dacă Asociația de proprietari a calculat ani de ...

Buna ziua, Dacă Asociația de proprietari a calculat ani de zile cu o formula greșita (mp) in loc de %, CPI.
Cum imi pot recupera sumele din diferente pe ultimi 3 ani? în legea 196/2018 nu găsesc nici un Art referitor la aceasta speța . Ex: Întreținere Martie cu formula (mp) =suma 130 Ron
Întreținere Martie cu formula (%) = suma 19 Ron Va mulțumesc
Ultima modificare: Duminică, 22 Mai 2022
paulas, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 14:11, 1 Iunie 2022
Stimate/a Chka , Nu mi se pare normal sa plates eu ce consuma alti acolo nu sta nimeni nu exista consum,si sa platesc ce consuma tot blocul doar ca am o garsoniera în blocul respectiv mi se pare aberant.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Vi s-a mai sugerat:
Cititi cu atentie L 196/2018, in special SECŢIUNEA a 2-a, Cheltuielile asociaţiei de proprietari;
Daca in garsoniera nu locuieste nimeni, inseamna ca nu aveti repartizata nicio cheltuiala pe persoana sau pe apometre.
Sper ca ati anuntat as. prop, despre faptul ca in garsoniera nu locuieste nicio persoana.
In rest, se locuieste-nu se locuieste, dvs. trebuie sa achitati sumele repartizate pe celelalte categorii de cheltuieli.
Apoi, fiti atenta la ordinele de marime ale cifrelor. Daca se lucreaza pe calculator, este posibil ca cei de la asociatie sa lucreze in sistemul american - sa zicem, cand suma de 39.506,00 (in romaneste), este scrisa 39,506.00 in sistemul anglo-saxon. Nu ar fi o problema grava, desi a seta calculatorul "pe romaneste" este o joaca de copil...
Daca, desi nelocuita, garsoniera a ramas bransata la sistemul centralizat de incalzire, asociatia va repartizeaza costuri cu incalzirea, proportional cu acea cota-parte indiviza de proprietate, cred ca la fel ca si la ceilalti proprietari cu aceeasi suprafata utila.
Dupa ce va puneti la punct cu aspectele la care o parte dintre cei care au incercat sa va ajute, o sa intelegeti ca de fapt dvs. platiti exact ce consumati, dar, revin si eu, incercati sa discutati si la asociatie, sa vedeti de unde mai apar si alte cheltuieli pe care le suspectati ca sunteti incarcata si abia atunci mai putem discuta. Eu sunt chiar curios, poate reveniti.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul cpi ContSters189595 ContSters189595 Asociatie 165 apt compusa din: 5scari 18apt de 2 camere cu suprf utila 42.82 mp 1 apt de 2 camere cu su utila 40.35mp supraf totala 1 scara ... (vezi toată discuția)
Procedura stabilire cota parte indiviza avantaj avantaj In asociatia noastra cota parte indiviza a apartamentelor se inchide la 100%, daca se adauga si spatiile comerciale aceasta depaseste 100%. Avand in vedere ... (vezi toată discuția)
Cota parte indiviza Adriantot Adriantot [b]@maiadumitru[/b] imi trimite un mesaj privat intreband despre CPI. I-am sugerat sa posteze pe forum unde va primi raspuns la nedumeriri. Revine cu mesaj in ... (vezi toată discuția)