avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 154 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... evaluare imobil scos la licitatie publica
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

evaluare imobil scos la licitatie publica

Buna ziua,
As dori si eu o parere juridica. Am incheiat un contract de imprumut si un contract de ipoteca pe un bun imobil. Nefiind posibila restituirea imprumutului, imobilul, la inceputul lunii februarie va fi scos la licitatie publica. Apartamentul a fost evaluat de catre un expert evaluator sub valoarea pietii, valoare sub suma pentru care apartamentul a fost ipotecat si sub suma pentru care a fost incheiat contractul de imprumut. Intrebarea mea este daca evaluarea poate fi contestata printr-o contra expertiza? Unde se va depune aceasta contestatie (contraevaluare), va fi deschis proces nou la instanta competenta sa contestatia va fi adresata biroului executarului judecatoresc? Ce as putea face in aceasta situatie?
Diferenta de suma dintre valoarea contractului de imprumut si valoarea la care se va vinde apartamentului voi fi nevoita sa o restitui creditorului in ce conditii? (se va deschide proces civil separat?) Precizez ca nu am alte bunuri in nume proriu sau bunuri comune.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 12:52, 19 Ianuarie 2010
Da, se poate contesta acea expertiza!
In ce conditii se poate contesta?
In conditiile prevazute de legislatia in materie!
~ Conținut șters la cerere ~
In general evaluarea se face undeva sub piata imobiliara.
Aveti dreptul de a contesta insa este greu.Expertul se bazeaza pe anumiti indici.
Va trebuie neaparat dovezi ca a gresit pentru a avea sanse reale de reusita.
Pana una alta ar trebui sa mearga un avocat sa studieze piesele dosarului.

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita Nina1 Nina1 Acum doi ani am semnat contractul de ipoteca pentru imobil in favoarea bancii. Contractul de imprumut a fost semnat numai de sotul la vremea respectiva. Intre ... (vezi toată discuția)
Executare apartament alissa_francesca alissa_francesca Buna ziua, Am nevoie de un sfat. Am semnat un contract de imprumut bani in 2008 in care am garantat cu un apartament. Impreuna cu acest contract am semnat si ... (vezi toată discuția)
Credit de nevoi personale cu ipoteca roxutu roxutu buna seara,am o mare problema,sper sa ma lamuresc pana la urma.asadar .....in 2008 eu si sotul meu am facut un credit de nevoi personale garantat cu ... (vezi toată discuția)