avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 178 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Bună seara. Am o întrebare la dumneavoastră. ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Bună seara. Am o întrebare la dumneavoastră. Problema sta ...

Bună seara.. Am o întrebare la dumneavoastră.. Problema sta in felul următor. Un bărbat ma amenință cu bătaia și cu moartea din motive închipuite..(îmi da mesaje vocale pe Facebook, le zice socrilor și tuturor cunoscuților lucrul acesta din ce in ce mai des) și nu doar pe mine, dar eu sunt îngrijorat pentru mine. Eu unul nu prea l-am băgat in seamă eu fiind plecat la munca in străinătate și el fiind in țară dar o sa trebuiască sa vin in țară și ma tem. Omul a mai făcut de 2 ori pușcărie, prima data vreo 5, 6 ani pentru tâlhărie și a doua oara 17 ani pentru viol și crima și abia ce l-au eliberat de vreo câteva luni. Ce as putea face in cazul asta? Țin sa precizez ca eu sunt o persoana foarte liniștită care nu a avut niciodată probleme cu legea iar el este cunoscut de toată comuna(care nu e mica) și majoritatea se tem de el.. As vrea sa fac totul legal nu prin alte mijloace.. Va mulțumesc anticipat pentru un eventual răspuns.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara, formulati plangere pentala pentru amenintare.
Buna ziua!

Avand in vedere ca acum nu sunteti in tara, puteti formula si depune plangerea prin avocat. Ulterior veti fi chemat si dvs la politie pentru a da o declaratie.

Pentru infractiunea de amenintare, actiunea penala se pune in miscare prin plangere prealabila, care trebuie introdusa in termen de 3 luni de la data savarsirii faptelor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Afirmatii mincinoase si amenintare daniela_pricop daniela_pricop Buna ziua! Ma numesc Daniela Pricop si am o nelamurire. O persoana ma acuza de un lucru pe care eu nu l-am safarsit, mai exact ma acuza ca am spus vorbe urate ... (vezi toată discuția)
Amenintare cu moartea, santaj, viol ramonetta ramonetta tata este un om foarte violent,betiv si acum o luna de zile a aruncat cu o sticla de bere si un borcan de sticla dupa mama,insa nu a nimerit.o pe ea,ci un ... (vezi toată discuția)
Buna ziua un individ ma urmareste de aproximativ 6 luni de zile. ... camelian camelian Buna ziua Un individ ma urmareste de aproximativ 6 luni de zile. Pe strada, in zona in care locuiesc. Ma amenintat cu un cutit din masina lui proprie. Am ... (vezi toată discuția)