avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Amenintare cu moartea, santaj, viol
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Amenintare cu moartea, santaj, viol

tata este un om foarte violent,betiv si acum o luna de zile a aruncat cu o sticla de bere si un borcan de sticla dupa mama,insa nu a nimerit.o pe ea,ci un stalp.mama a pus punct casniciei si dicutiilor cu el.
insa,el o santajeaza ,spunanadu.i ca in cazul in care nu se impaca cu el ,va divulga anumite informatii(false) despre ea:ca l-a inselat. A inceput sa o ameninte cu moartea(foarte des) ,ca da foc la casa,ca o baga cu masina in stalp undeva si moare,ca dupa ce plec eu va vedea ea ce pateste. eu am fost alaturi de ea si i-am zis sa nu puna la suflet.
cand am plecat de acasa pt o seara a spart usa la casa ,s-a dus peste ea si a incercat sa o violeze. am sunat.o seara pe la 21:00 si cand mi.a raspuns ii auzeam glasul lui cum spunea: vreau sa fac sex cu tine .ai inteles ? acum.s.a auzit un zgomot ca si cum ar da in ea,ii rupea hainelle.ea imi zicea ca daca se intampla ceva cu ea si nu.i aud glasul sa sun la politie.eram panicata si am tipat la el sa o lase. a plecat si mama s-a dus in curte sa ia masina sa plece,acolo iar a dat in ea insa a reusit si a plecat la matusa mea.
eu am stat in telefon pana a scapat .dimineata cand am ajuns acasa clanta era rupta iar in camera era lenjeria intima a mamei.matusa mea mi.a zis ca s.a dus la ea fara chiloti pe ea.
eu cu mama vrem sa.l denuntam la politie,dar as avea nevoie de un model de plangere.
suntem foarte speriate avand in vedere ca el mereu a fost violent ,nu bea decat alcool zi si noapte,o urmareste pe mama in fiecare noapte pe langa geamuri.
mamei ii este frica sa il denunte ca se gandeste daca intra la puscarie cand va iesi se va razbuna.
ce sfat imi puteti da?
va multumesc!
Cel mai recent răspuns: catalinm75 , utilizator 21:10, 5 Octombrie 2015
Cele descrise mi se par deosebit de grave, formulati plangere penala prealabila ptr.infractiunea de amenintare(art.206 NCP) si hartuire(art.208 NCP),actiunea penala se pune in miscare la plangerea prealabila a partii vatamate,termenul de formulare este de 3 luni de la data la care partea vatamata aflat de savarsirea faptei,acest termen este un termen de prescriptie, dupa trecerea lui faptuitorul nu mai poate fi tras la raspundere penala.Modele gasiti pe site:www.modele-acte.home.ro,adaptati la cazurile dvs.
Primul şi cel mai important sfat, în situaţia în care se mai repetă astfel de comportamente, sunaţi imediat la 112.

În legătură cu faptele deja consumate, deplasaţi-vă împreună cu mama dumneavoastră la secţia de poliţie şi arătaţi că vrea să depună plângere prealabilă pentru ameninţare, tentativă de viol (în fine, încadrarea juridică a faptelor o va face orgaul de cercetare penală în funcţie de probele administrate, nu trebuie să vă bateţi prea mult capul cu asta).

Nu este nevoie neapărată de o plângere formulată în scris; ceea ce va declara mama se va consemna de către poliţist. Important este ca ea să citească înainte de a semna şi să se asigure că s-a consemnat tot; şi mai ales că doreşte ca făptuitorul să fie cercetat şi tras a răspundere penală pentru toate faptele.

În paralel, recomand introducerea la instanţa civilă a unei acţiuni în vederea emiterii unui ordin de protecţie.
Nu sunt avocat, dar intr-un caz similar s-a obtinut la judecatorie un ordin de restrictie.

Daca acest om (ca tata nu i se poate spune...) procedeaza astfel....locul lui este in fata legii!

Apoi, daca incalca ordinul de restrictie, va fi arestat preventiv (imediat, fara probleme....) si , cel mai probabil, fiind infractiune cu violenta, va fi judecat in stare de arest!

Mamei sa nu ii fie teama! Imediat dupa condamnare (ca eu asta vad ca solutie pentru acesta problema, oamenii care se comporta astfel nu se vindeca...) , sa inceapa divortul, sa-i ia tot si sa-l lasa vagabond, pe strada!

Incercati sa obtineti un ordin de restrictie definitiv, nu pe o anumita perioada! Daca il incalca....sunati imediat la politie! Iar cand echipajul de politie ajunge la dvs explicati-le ca individul a incalcat un ordin de restrictie!

Il vor incatusa imediat.....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retragerea plangerii penale sau impacarea partilor ? cezarad cezarad Am o intrebare. Intr-un dosar, o persoana a fost atacata de mai multi indivizi si batuta. Incadrarea juridica - loviri si alte violente, art. 193 NCP ;i ... (vezi toată discuția)
E urgent - vecinul îmi intră în curte Alexandra5656 Alexandra5656 In condițiile in care am caini vaccinați si in condiții bune ținuți, si am un vecin in vârsta pe care il deranjeaza lătratul si amenința cu diferite ... (vezi toată discuția)
Audierea martorilor in faza de cercetare penala Constantin-Sinel MARIN Constantin-Sinel MARIN Buan ziua! Am depus o plangere prealabila de punere in miscare a actiunii penale la parchet. Parchetul a transmis plangerea la Postul de Politie. In ... (vezi toată discuția)