avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 218 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Afirmatii mincinoase si amenintare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Afirmatii mincinoase si amenintare

Buna ziua! Ma numesc Daniela Pricop si am o nelamurire. O persoana ma acuza de un lucru pe care eu nu l-am safarsit, mai exact ma acuza ca am spus vorbe urate la adresa acesteia, toate acestea spunandu-le ei, un barbat "misterios". Ma acuza si ma ameninta pe nedrept. Acestea fiind spuse ce as putea face in acesta privinta? Va urez o seara placuta!
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 00:28, 25 Iulie 2011
Doar sa o ignori
Ultima modificare: Duminică, 24 Iulie 2011
ContSters103772, utilizator
Doar atat? Ma ameninta si eu sa stau cu bratele incrucisate?!
Puteti sa-i faceti plangere penala pentru amenintare, daca aceste amenintari sunt de natura sa va alarmeze.
Va reproduc mai jos textul art.193 din Codull Penal :

”Fapta de a ameninţa o persoană cu săvârşirea unei infracţiuni sau a unei fapte păgubitoare îndreptate împotriva ei, a soţului ori a unei rude apropiate, dacă este de natură să o alarmeze, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă, fără ca pedeapsa aplicată să poată depăşi sancţiunea prevăzută de lege pentru infracţiunea care a format obiectul ameninţării.

Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.

Împăcarea părţilor înlătură răspunderea penală.„
Daca aveti dovezi cu privire la cele relatate(acte , martori , alte probe acceptate de lege) in conditiile aratate de dl.avocat Alimanescu , formulati impotriva respectivei persoane plangere penala pentru infractiunea de amenintare , la politia competenta teritorial locului savarsirii faptei

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenintata Daianahahaha Daianahahaha Buna ziua,de ceva timp o domnisoare dintro localitate inveciata mie,ma ameninta in contnu ca ma bate ca ma nenoroceste si alte chesti de genu asta,la ... (vezi toată discuția)
Precizare privind amenintarea popo_acas popo_acas Buna ziua, In un sediu de firma privata , unde m-am simtit nedreptatit , am adresat persoanei cu care discutam , urmatoarele : \\" Dumneata ti-ai ... (vezi toată discuția)
Sfaturi va rog. Adryanus Adryanus Buna . Daca cineva ma face prin mesaje telefonice : hot, huligan, si alte injuri aduse la adresa mea , care este procedura si la cine trebuie sa apelez, si ... (vezi toată discuția)