avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... fimele legale de recuparatori.rog raspuns
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

fimele legale de recuparatori.rog raspuns

am un debit la fima cosmote pt neefectuarea platii telefonului mobil , in mai anul curnt am primit ultima factura emisa in valoare de 300 ron iar acum in august am primit o scrisoare de la o firma de recuparari legale SC. MELLON ROMANIA S.A in care sunt rugat ca in termen de 5 zile sa achit suma de 1200 ron cate COSMOTE ca daca nu vor recuperabanii pe parte legala ........intrebarea mea este ce obligatii legale am pt aceasta firma si ce imi poate face ea legal.......poate ati observat ca in loc de 300 ron am de plata 1200 ron adica de aprope 4 ori mai mult (pt ca intra penalitati,rezilierea contractului si alte cheltuieli)

eu initial m-am gadit sa achit factura de 300 ron si sa raman cu ea achitata si gata ....cred ca este cel mai corect ..........


va multumesc anticipat si astept un raspuns
Cel mai recent răspuns: andrew1_79 , utilizator 11:31, 12 Septembrie 2006
Obligatiile nu exista fata de aceasta firma care actioneaza perfect legal,si nu iti doresc sa ajungi sa isi recupereze Cosmote banii de la tine prin intermediul firmei.Insa nu te alarma,obligatiile tale exista fata de cel de la care ai achizitionat telefonul sau abonamentul -Cosmote in cazul tau-.Incearca si citeste contract pe care l-ai incheiat si vezi ce clauze sint stipulate acolo.oricum iti recomand si ar fi bine sa o si faci daca vrei sa suni la acea firma si sa te intelegi cu ei sa inchei un angajament de plata semnat de tine si ei prin fax,prin care tu sa platesti acea suma de 1200 RON intrun anumit interval de timp stabilind de comun acord si suma sau asa zisele ratele.Ideea este de a evita un proces cu ei si sigur ti-l vor intenta cei de la Cosmote prin acea firma specializata, ca sa nu mai platesti pe linga suma de 1200 RON si cheltuielile de judecata.E un sfat din partea mea si il iei ca atare sau cum consideri tu ca e mai bine,insa experienta imi spune ca tot tu ai putea avea de pierdut.

Oricum multa bafta!!!
probabil ca, in cazul de fata, COSMOTE a cesionat creanta catre acea firma ( insa trebuia sa te notifice).
cedent = COSMOTE;
cesionar = acea firma de recuperari;
debitor cedat = chiar tu.
cesionarul se subroga in drepturile cedentului.
situatia este:((. printr-o banala somatie de plata vei fi obligat/a la plata acelei sume. penalitatile curg pana la achitarea integrala a debitului. pare sumbru dar asta-i realitatea
sfat: subscriu la parerea anterioara
vin si eu cu o parere .. tinand cont ca am lucrat la 2 firme de colectare creante ( sau recuperare .. cum mai zic unii ).

1. verifica daca in contractul tau exista o clauza prin care se arata ca cuantumul penalitatilor poate depasi cuamtumul datoriei (creantei)
2. verifica daca cei 300 ron platit de tine au ajuns in contul lor. Suna la ei sa-ti confirme.

3. negociaza cu ei: din cei 1200 ron .. cred ca ajungi la o intelegere de 800 ron sau mai putin.

4. spune-mi exact : datoria de 300 ron e din mai 2006 ? Daca DA atunci cei 300 ron nu puteau ajunge la 1200 RON. Maxim la 700 RON. De obicei penalitatile sunt de 1 % /zi de intarziere. Asta insemana ca la 100 de zile ( 3 luni si 10 zile) ai penalitati de 100 % la cei 300 ron = adica 600 ron . Deci penalitati pt. iunie, iulie, august 2006.
Ultima modificare: Vineri, 8 Septembrie 2006
Gavril, utilizator
uite prietenii tai : [ link extern ] >
si firma unde am fost/sunt administrator eu are aceeasi problema, insa noi suntem 3 asociati/administratori. cine tre sa plateasaca datoria? avand in vedere ca ne-am despartit din 2003. (am mai scris un topic dar nu am primit raspuns)
rog daca ma poate ajuta cineva, multumesc

Alte discuții în legătură

Neplata facturilor telefonice si societatile care se ocupa de recuperari simona2a simona2a In decembrie 2008 am incheiat un contract la cosmote pe un an la care nu am platit nici o factura. Pana in februarie abonamentul a fost activ si am avut de ... (vezi toată discuția)
Problema cu telefonia mobila andrew1_79 andrew1_79 1.SRL cu 2 asociati- eu 25% altu 25% si al treilea 50% 2.societatea nu a avut niciodata activitate, infiintata in 2001. 3.in 2003 asociatii s-au despartit, ... (vezi toată discuția)
Despre somatii de plata si balbaiala dintre companii pe care eu trebhuie sa o platesc sorint sorint Buna ziua. Vreau sa va felicit pentru ceea ce faceti. Urmaresc cu interes evolutia siteului Dumneavoastra si munca voluntara pe care o depuneti pentru ... (vezi toată discuția)